VIDEO/ Românii UMILIȚI în cadrul unei emisiuni despre imigranți!

VIDEO/ Românii UMILIȚI în cadrul unei emisiuni despre imigranți!

Demonizaţi în presa de scandal pentru căpuşarea sistemului asigurărilor sociale şi creşterea ratei criminalităţii, românii au primit şansa să-şi spună povestea într-un reality-show difuzat în premieră marți seara de Channel Four.

Ideea postului de televiziune nu le-a surâs românilor plecați peste hotare, care consideră emisiunea o bătaie de joc menită să îi pună pe români într-o lumină şi mai proastă.

Comunitatea românilor din Bristol s-a simțit „profund umilită” de conţinutul documentarului despre imigraţie, afirmă consulul României în oraşul britanic Bristol, Răzvan Constantinescu.

„Comunitatea românilor a fost ofensată şi se simte profund umilită. Suntem deranjaţi şi preocupaţi de această operă senzaționalistă de jurnalism penibil”, a afirmat consulul României, citat de Bristol Post.

„Acest documentar tendențios este o pată publică adusă reputației oamenilor muncitori din comunitatea românilor”, a mai precizat Constantinescu.

Primul episod din documentarul „The Romanians Are Coming” („Sosesc Românii”) a prezentat cazurile a trei români ajunşi în Marea Britanie.

Potrivit Channel 4, documentarul analizează vieţile românilor care se stabilesc în Marea Britanie, încercând să dezvăluie adevărul aflat dincolo de materialele de presă despre imigraţie.

Acuzaţi că vin să le ia locurile de muncă britanicilor ori că trăiesc din generozitatea statului, românilor li se oferă, aparent, ocazia să elimine stereotipurile şi să-şi spună singuri povestea.

Foto: theguardian.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.