Viena, destinația preferată a românilor în prag de Sărbători (GALERIE FOTO)

Viena, destinația preferată a românilor în prag de Sărbători (GALERIE FOTO)

Un număr impresionant de români au ales Viena ca destinație pentru minivacanța de 1 decembrie.

Încă din dimineața zilei de 30 noiembrie, sute, poate chiar mii de români s-au înghesuit la vamă pentru a petrece Ziua Națională pe alte meleaguri, iar după ce au scăpat de coada de la frontieră au îndurat aglomerația de pe autostradă până inclusiv la intrarea în capitala Austriei.

Majoritatea hotelurilor au fost pline de turiști români, iar limba noastră se putea auzi la fiecare colț de stradă, aproape că te simțeai ca acasă.

Viena are foarte multe de oferit turiștilor, mai ales în pragul Sărbătorilor de Iarnă. Există peste zece târguri de Crăciun organizate în acest superb oraș, iar fiecare are farmecul său.

Printre cele mai frumoase sunt, bineînțeles, cel de la Palatul Schönbrunn, care este și printre cele mai mari, din piața Stephansplatz, de la Palatul Belvedere, din fața Primăriei etc. Prețurile sunt destul de piperate, însă merită, majoritatea obiectelor fiind unicat. 

Pentru cine are mai multe zile la dispoziție, pe lângă târgurile de Crăciun, se pot vizita și alte atracții turistice, cum ar fi casa lui Mozart, Hundertwasserhaus, o clădire inedită și impresionantă, Stephansdom, iar cadouri pentru cei dragi se pot cumpăra de pe străzile pietonale pline de magazine, precum Kärtnerstrasse.

Foto: Pătean Anette

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.