Vin VREMURI GRELE pentru ŞOFERI: Amenzi URIAŞE, începând de sâmbăta viitoare!

Vin VREMURI GRELE pentru ŞOFERI: Amenzi URIAŞE, începând de sâmbăta viitoare!

Noul Cod Rutier intră în vigoare sâmbăta viitoare, 14 februarie 2015, şi aduce cu sine amenzi uriaşe pentru şoferii care încalcă legea.

Astfel, potrivit modificărilor din Cod, cea mai mare amendă va fi de 9600 de lei. Scaunul pentru copii va deveni obligatoriu iar amenzile neplătite vor determina suspendarea permisului.

„Nerespectarea obligaţiei conducătorului de autovehicul de a se asigura că persoanele minore poartă centuri de siguranţă sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate” va fi sancţionată cu trei puncte de penalizare. Se vor adăuga 4 – 5 puncte de amendă, adică între 360 şi 450 de lei, ţinând cont că un punct de amendă este 90 de lei.

Amenda maximă va fi aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite. Cu 9600 de lei vor fi sancţionaţi şi şoferii implicaţi în accidente rutiere şi care vor avea o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat.

4000 de lei vor scoate din buzunare şoferii care vor trece pe culoarea roşie a semaforului iar vorbitul la telefon sau nepurtarea centurii de siguranţă vor fi sancţionate cu amendă de 1600 de lei, adică de 10 ori mai mare decât amenzile actuale.

Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 720 şi 1.600 de lei, plus suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, amenzile vor fi cuprinse între 1.680 şi 4.000 de lei şi suspendarea permisului pentru 180 zile.

Odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Rutier, centura de siguranţă va deveni absolut obligatorie şi pentru pasagerii de pe bancheta din spate.

  1. foarte bine poate asa nu mai incalca toata piula ogrezii legea

    Raspunde
  2. Eu nu vad (cel putin in acest articol) nimic in ceea ce priveste nesimtitii din trafic, adica cei care parcheaza unde-i taie capul si (maxim) isi aprind avariile, cei care nu au auzit de prioritate, cei care schimba banda fara sa semnalizeze intentia si…amd…doamne, si cati suuuunt!

    Raspunde
  3. Mi se pare corect ca is pe.sosele plin de soferi de dumineca

    Raspunde
  4. Oare cine inveteaza amenzilee acestea ardal jaru si pe el si pe famulua lui…suntem care am lucrat o o viata si nam vazut atatia bani…dar sa mai platim la stat…..

    Raspunde
    • evidnt nu-i intereseaza,pt ca daca ei gresesc dau un tel si se rezolva problema si chiar daca ar fi sa plateasca au de unde doar noi i-am votat si au acu buzunarele grase si din ce in ce mai grase vor deveni dracu s-o ia de tara….parca-i blestemata….iar noi prostimea,asa cum ne numesc ei si ne meritam soarta,pe bune,vom suporta consecintele pan’ la ultima picatura de sudoare a vietii(pt ei bineinteles)

      Raspunde
  5. Exorbitante aceste amenzi!!!
    La ce nivel de trai este in Romania nu se justifica.

    Raspunde
  6. Bine k amenzi stiti face… Dar deumurile din Romania sunt distruse la maxim.cred k nu sunteti normali

    Raspunde
  7. Oameni de tot cacatu ce sunteti… K daca ati fi in fata mea si a multor alti… V’as calca in picioare, v’as taia limba si v’as scoate ochii… Asa sa le patiti pe toate cum va bateti voi joc de noi oameni care muncim p un salriu de 10000 lei

    Raspunde
  8. Astia sint nebuni nu face masina mea atiti bani o las acolo si ma lipsesc de ea

    Raspunde
  9. poate o sa poarte si politia centura si nu o sa vorbeasca la telefon in timpul condusului , daca tot intra in vigoare atatea 😀 ca ei nu au nici o scuza , ca tot oameni sunt ca noi restul !!

    Raspunde
  10. si in alte tari is amenzi maricele , dar acolo stiu k nu se joaca cu legea… da la noi , pauza … ia luat la careva carnetu sau a luat amenda , nui stress, suna o pila buna si se rezolva totul … asai la noi .. ca la nimeni …

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.