VIRUS MORTAL care ne AMENINȚĂ! Arabia Saudită, ACUZATĂ că ascunde informaţii

VIRUS MORTAL care ne AMENINȚĂ! Arabia Saudită, ACUZATĂ că ascunde informaţii

Un virus mortal care se răspândeşte cu o viteză record în Arabia Saudită ar putea ajunge în întreaga lume în acest an, când va avea loc pelerinajul islamic. Yemen, Malaezia, Filipine şi Grecia au anunţat, deja de săptămâna trecută, primele cazuri de infecţie cu MERS (Sindromul Respirator din Estului Mijlociu), toate cazurile fiind legate de turişti veniţi din zona Arabiei Saudite.

Experţii din domeniul sănătăţii acuză acum Arabia Saudită că ascunde informaţii despre izbucnirea unei epidemii. Ian MacKay, profesor la Centrul de Cercetare al Universităţii din Queensland, a declarat că în 2014, în doar câteva luni, au fost raportate mai multe cazuri de infectare cu MERS decât în tot anul 2013.

În fiecare zi sunt raportate zece cazuri noi de infectare. Virusul a fost depistat în urmă cu doi ani şi a omorât până în prezent aproape o treime din cei infectaţi.

O declaraţie emisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii confirmă faptul că nu au primit în timp util datele necesare despre extinderea virusului MERS şi nu au în prezent numărul exact de victime infectate.

Pentru virusul MERS nu s-a descoperit încă un vaccin şi nu există tratament, dar autorităţile internaţionale şi cele saudite spun că boala, care s-a manifestat mai întâi la cămile, nu se transmite cu uşurinţă între oameni şi poate să dispară pur şi simplu.

Arabia Saudită aşteaptă un aflux mare de pelerini din întreaga lume în luna iulie, în timpul lunii de post musulmane a Ramadanului, ca apoi, în luna octombrie, să urmeze pelerinajul anual de la Mecca şi Medina, unde sunt, de asemenea, aşteptaţi milioane de oameni.

„Ne-a trebuit peste un an pentru a ajunge la prima sută de oameni infectaţi cu acest virus iar acum, doar în ultimele două săptămâni, am avut 100 de cazuri”, a declarat Michael Osterholm, directorul Centrului de Cercetare a bolilor infecţioase din Universitatea din Minnesota.

Foto: scoopempire.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.