VOCEA STRĂZII: Ce părere au arădenii despre împrumutul de 20 de milioane de euro

VOCEA STRĂZII: Ce părere au arădenii despre împrumutul de 20 de milioane de euro

Municipiul Arad a încheiat un contract de credit cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru suma de 20 de milioane de euro. Acești bani vor fi alocați pentru proiectul de Regenerare Urbană, care constă în modernizarea cartierelor arădene.

Noi am vrut să aflăm opinia cetățenilor despre acest împrumut. Nu e de mirare că părerile au fost foarte împărțite.

„Da, mi se pare în regulă pentru că s-au făcut foarte multe pentru Arad. Părerile sunt împărțite, mie îmi place ce s-a făcut până acum în orașul Arad și bănuiesc că și de acum încolo. E ok totul. Sunt de acord cu împrumutul, numai că de unde îl dăm înapoi, aia nu știu”, ne-a spus Dan Mircea Gabriel, 47 de ani.

13838078_1081207105290810_938342046_o

„Sunt de acord cu împrumtul, consider că domnul primar a făcut multe pentru Arad. Nepoată-mia stă în Bujac, le-a tras apa acolo, le-a asfaltat. Știu că părerile sunt împărțite, dar mie mi-e drag de domnul primar, să-i dea Dumnezeu sănătate. Împrumutul îl veți plăti voi tinerii, nu noi”, ne-a declarat râzând Crișan Viorica, 78 de ani.

13840419_1081187315292789_1566695411_o

„Am o părere foarte bună. Îl cunosc foarte bine pe domnul Falcă, l-am votat, sunt de acord cu el”, Gheorghe Ungurean, 75 de ani.

vocea strazii

„Să vă spun ceva, eu stau aici pe Vasile Goldiș, unde-i cinematograful, acolo are Primăria cinematograful și nu vine nimeni să renoveze nici casa nici nimic, tot au spus că pune nu știu cât Uniunea Europeană, că pune bani Primăria, că punem noi, dar nimeni nu mai face nimic, voi merge la domn primar în audiență. Pentru că ne-a promis una și a făcut alta. N-am nimic cu împrumutul, numai să ne facă casa, e casă de patrimoniu”, ne-a explicat Ungurean Dumitru, în vârstă de 85 de ani.

„Pe banii noștri a făcut tot ce a făcut aici. Tot spune că face pe fonduri europene, dar de fapt tot pe banii noștri face. Nu sunt de acord cu împrumutul, poporul nu trebuia să-l voteze, numai rău a făcut”, ne-a spus supărat, Avram, 78 de ani.

„Nu e ok ce se întâmplă în general în România, dar nici în Arad. Poate să facă parcări, spații verzi și spații de joacă și pe fonduri europene, nu trebuia să se împrumute”, a declarat Ruth, 18 ani.

vocea strazii

  1. aradenii sunt naivi si prost informati

    Raspunde
  2. Sau rezolvat în primul rând cartierele,cu bani mulți și cui lucrări nu întotdeauna de calitate.Dar ce ne facem cu zone mai centrale,unde nu există trotuare ca lumea,clădiri cu fațade mizerabile,spații comerciale de pe centru cu vitrine nespălate în ultimii 25 de an, cu resturi de afișe etc.Oare Primăria nu poate lua măsuri (legale) pentru remedierea lucrurilor?.Situația de neacceptat din fața gării,lipsa toaletelor publice din oraș și multe altele…Să nu cădem în extaz.Sau făcut multe nimic de zis dar cu ce bani? Poate cu aceiași bani, s-ar fi putut face mult mai multe și mai de calitate.Dar după 1990 am învățat un lucru:politicienii fac lucruri bune în bazine electorale care le aduc voturi;cât mai multe voturi! În rest cu ce mai rămâne…și pe la ceilalți mai facem câte ceva.De luat aminte!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.