Vom mai avea căldură la iarnă? DEZASTRU la CET Hidrocarburi şi CET Arad SA! Datorii URIAŞE, cauzate de neputinţă şi aroganţă

Vom mai avea căldură la iarnă? DEZASTRU la CET Hidrocarburi şi CET Arad SA! Datorii URIAŞE, cauzate de neputinţă şi aroganţă

Situaţia în care au ajuns CET Hidrocarburi şi CET Arad SA îi face pe arădeni să se întrebe, la modul cel mai sincer, dacă vor avea căldură în calorifere la iarnă.

Fostul deputat Ciprian Luca atrage atenţia că, în prezent, SC CET Hidrocarburi SA, societate a Consiliului Local Municipal Arad, are datorii către CET Arad SA, furnizor de agent termic, suma de 92 de milioane de lei. La rândul său, SC CET Arad are datorii istorice la SNCFR de 40 de milioane lei, la SNLO – 10 milioane de lei, la E-ON – 21 de milioane de lei şi la Energo Montaj –21 de milioane de lei. Şi toate acestea din cauza celor care conduc astăzi Aradul.

Acesta adresează şi câteva întrebări reprezentanţilor administraţiei arădene:

„1. De ce în 2010 când societăţile s-au divizat pentu a atrage fonduri europene s-au pierdut aceste fonduri pe motiv că nu s-a depus la timp documentaţia? Şi de ce după 2010 şi până în prezent nu s-a mai făcut nici un demers în acest sens? Retoric mă întreb: «Doreşte cineva din conducerea primăriei să distrugă sistemul centralizat de termoficare?»

2. De ce până la acest moment nu s-au găsit soluţii legale ca sistemul de termoficare să rămână în subordinea Consiliului Local şi a trebuit scos la privatizare? Oare nu sunt ceva interese la mijloc?

3. De ce încă din 2010, de când s-au divizat societăţile şi au fost recunoscute pierderile de 38% prin HCLM din 22.09.2010 nu s-au prins în bugetul CLM ca şi Societatea de Termoficare să beneficieze de ajutor de stat cum au beneficiat şi alte primării din ţară (Timişoara, Oradea etc. În Timişoara prin HCL 496/10.10.2014 s-a aprobat acoperirea parţială din surse de la bugetul de stat a pierderilor în valoare de 66 mil lei iar prin HCL 545/11.11.2014 în valoare de 15 mil lei)?”

Ciprian Luca la CET

Ciprian Luca aminteşte că din 2010 şi până în prezent societatea de termoficare a acumulat, din cauza pierderilor pe reţele, datorii de 69 de milioane de lei, la care se adună penalităţi de peste 32 de milioane lei. „Toate aceste lucruri sut cauzate de neputinţa şi aroganţa celor care astăzi conduc Aradul”, a spus Ciprian Luca.

Acesta mai afirmă că „la acest moment, conform proiectului de investiţii, în partea de producţie există o investiţie în desfăşurare, dar nu se poate termina pentru că autorităţile locale au pus tot felul de piedici pentru că această investiţie, care se face în domeniul privat, să nu se poată finaliza”.

Ciprian Luca mai atrage atenţia asupra unui aspect grav: „SC CET Arad a depus un proiect de investiţii la Ministerul Economiei şi a fost aprobat ca şi proiect pentru că nemaifuncţionând pe cărbune trebuia găsită o soluţie alternativă la asigurarea energiei electrice şi termice la Arad. Or, de ce autorităţile locale pun piedici în a nu se finaliza această investiţie de putere instalată de 100 MWH şi peste 450 MWH termici? Valoarea investiţiei se ridică la 52 milioane de euro parte din investiţie, adică 25% din totalul valorii, fiind fonduri europene”.

Toate acestea îi fac pe arădeni să se întrebe dacă vor mai avea căldură la iarnă…

  1. acesta e rezultatul a doua administratii „performante” ale Ardului adica Popa si Falca ! rusine !

    Raspunde
    • Ce piederi tot orasul e plin cu microcentrale o gramaj de bani aruncati pe sapaturi facute de cei de la cet.Primele care le luatI si salarile de ce nu spune ti nimic acolo sunt piederi

      Raspunde
  2. Excrocii astia se joaca cu psihicul si banii nostrii, Din acest motiv nu dau aprobari cetatenilor pentru a se debransa de la caldura. E normal sa astepti de pe o zi pe alta sa nu mai ai caldura in casa, iar sumele de bani, pe luna, la un ap cu 2 camere este fabuloasa….si ingheti de frig… Ar ajuta bugetul celor 2 soc cu un procentaj destul de bun, diminuarea salariilor,capilor de acolo. Rusine sa va fie.

    Raspunde
  3. CET-ul a murit de mult , costa foarte mult , angajatii sant multi si au salarii mari , datoriile si pierderile sant imense , furtul este la el acasa , asa ca e mai bine pentru toti sa se inchida.
    Si in plus , iarna ne va lua si in acest an , ca de fiecare data prin surprindere .
    FALIMENT pentru CET , si RUSINICA pentru administratia falca !

    Raspunde
  4. Cand statei sluga la falca, seculici si erai un pdlist infumurat NU VEDEAI LUCRURILE ASTEA??? SA ITI FIE RUSINE, ESTI PATETIC

    Raspunde
  5. Aradeanul Vesel 31 iulie, 2015, 11:10 am

    Poate ne explica tovarasul Cipri Luca cum ajuta givernul tovarasului Ponta Aradul de cate ori are ocazi 😉
    Asa ar ajuta ministerul Economiei la a pune in practica un proiect pentru CET Arad cum a alocat vreun leu pentru Arad la ultima rectificare de buget sau cum din 2012 tot termina pasajele de pe centura Aradului, si asta doar pentru ca la primarie este cine unul de alta culoare politica 😉
    Ma lasi cu textele astea ghretoase mai Luca?!?!?!?!?!?!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.