Vrei să VINZI o mașină sau un apartament? Iată cât te va COSTA asta din 9 mai!

Vrei să VINZI o mașină sau un apartament? Iată cât te va COSTA asta din 9 mai!

Tranzacționarea unei mașini sau a unui apartament, începând cu data de 9 mai, îi va costa pe vânzători pe lângă un drum la bancă și o sumă frumușică de bani.

Asta după ce autoritățile au impus ca, începând cu această dată, toate tranzacțiile mai mari de 50.000 de lei pe zi făcute între persoanele fizice să poată fi posibile numai prin transfer bancar.

Transferurile bancare nu sunt, însă, gratuite, iar comisioanele ajung până la 0,2% din suma transferată. Astfel, în cazul unui apartament a cărui valoare se ridică la 50.000 de euro, de exemplu, comisionul ajunge la 100 de euro.

Dacă vinzi o maşină de 7.000 de euro, într- un final vei primi cu 14 euro mai puţin.

Cei care nu procedează astfel vor plăti o amendă de 10% din suma care depăşeşte acest plafon. Totodată, conform noilor prevederi, se plafonează la 10.000 de lei şi plăţile pe care persoanele fizice le fac firmelor.

Măsura îi nemulţumeşte pe mulţi români, care se tem că vor pierde bani şi timp din această cauză.

Limitarea plăţilor în numerar, mai ales la tranzacţii cu terenuri, aminteşte de dictonul „drumul spre iad e pavat cu bune intenţii”, este de părere şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. „(…) se penalizează cumpărarea de teren cu numerar. Să-mi spună cum reuşim să aducem la bancă un biet bătrân cu 2.000 de metri pătraţi, să-i facem cont…”, atrăgea Mugur Isărescu atenţia.

Limitări au fost puse şi tranzacţiilor între firme, care vor putea face plăţi sau vor putea încasa bani cash de la alte companii în limita a 5.000 de lei pe zi.

  1. Si romanii E prosti ? Fac un contract cu plata in 10 transe 🙂 ))))))
    Dobitoci de parlamentari si sugatori de ….”sange”

    Raspunde
  2. De unde ai poza? E din orasul meu natal, Deva !

    Raspunde
  3. Nu poți în zece transe, se interzice fragmentarea tranzacței prin lege. Excepție face dacă e credit bancar. E clar favoritism al sistemului bancar și e făcut foarte bine. Băncile sunt puternice și vor deveni un fel de cătușe pentru noi. Nimic nu va mișca fără ele. Se intenționează eliminarea numerarului, deci… cine va controla și câștiga?

    Raspunde
  4. Teo, aberezi !!! Cum sa nu ai voie sa platesti in rate ? Exista avans la orice trazactie vrei !!! Se stabilesc procentele inainte…

    Raspunde
  5. Asta este ideea lui capatinosul de ponta sugator de limbrici și cu tot parlamentari lui comuniști ar trebui să-l împușcam odată și odata cai un trădător de tara

    Raspunde
  6. Daca tranzzactia e intre persoane fizice, pentru o masina de 7000 de euro nu platesti nimic. 7000 de euro nu sunt 50000 de lei.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.