Zăpadă de peste o jumătate de metru la Straja: peste 2.000 de turiști sunt LA SCHI

Zăpadă de peste o jumătate de metru la Straja: peste 2.000 de turiști sunt LA SCHI

Stratul de zăpadă din stațiunea montană Straja (Valea Jiului) măsoară între 50 și 80 de centimetri, iar condițiile de ski sunt foarte bune, astfel că peste 2.000 de turiști erau prezenți sâmbătă, în a treia zi de Crăciun, în stațiune.

Aproape toate locurile de cazare din stațiunea montană au fost rezervate pentru acest sfârșit de săptămână. Telegondola funcționează, așa că turiștii care merg cu mașina pot să-și lase autoturismele în partea de jos a stațiunii, fără să mai urce și să aglomereze drumul de acces sau parcarea de la intrarea în Straja.

Salvamontiștii sunt și ei prezenți în toate stațiunile montane hunedorene, în Straja fiind asigurat serviciul de permanență cu câte șapte oameni pe tură.

În ultimele patru zile, aceștia au intervenit în 24 de cazuri de incidente pe pârtii, pentru opt persoane fiind necesară transportarea răniților la spital, după ce au suferit fracturi la mâini sau picioare, iar altele au acuzat traumatisme craniene.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu se aventureze pe traseele din afara stațiunilor montane, deoarece există riscul producerii unor avalanșe locale în zonele înalte, la peste 1.300 de metri altitudine, în contextul în care zăpada s-a așternut pentru cea veche, înghețată.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.