Zece ediții la Arad, patru ani la Timișoara! Arădenii au dezbătut cărțile RECITITE la „O carte pe lună #10” și i-au sărbătorit pe colegii timișoreni (GALERIE FOTO)

Zece ediții la Arad, patru ani la Timișoara! Arădenii au dezbătut cărțile RECITITE la „O carte pe lună #10” și i-au sărbătorit pe colegii timișoreni (GALERIE FOTO)

Clubul de lectură „O carte pe lună” a început să devină tot mai popular. Tot mai mulți arădeni pasionați de citit vin la întâlnirile lunare unde dezbat diverse teme.

În luna noiembrie proiectul a ajuns la a zecea ediție în Arad, iar la Timișoara, locul unde a fost lansat de către Giorgia Harasim, a împlinit 4 ani, un motiv de mare bucurie.

O parte din arădeni s-au deplasat în orașul vecin pentru a vedea cum se desfășoară acolo clubul de carte și pentru a sărbători împreună. Am fost primiți cu multă voie bună, tort, șampanie, două cărți semnate de autori locali, Alexandru Potcoavă și Bogdan Munteanu, și am avut ocazia să și dezbatem o carte, „Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman, cu colegii timișoreni. Seara s-a încheiat cu promisiunea revederii, cel mai probabil la Arad.

Arădenii s-au întâlnit a doua zi la cafeneaua-florărie Maison d’Art, la cea de-a zecea ediție a clubului de lectură din orașul nostru. Tema a fost lecturi recitite, iar printre titlurile menționate se numără: „Alice în Țara Minunilor” de Lewis Carroll, „De veghe în lanul de secară” de J. D. Salinger, „Legendele Olimpului” de Alexandru Mitru, „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery.

Concluziile au fost variate, unii participanți au spus că au fost dezamăgiți când au recitit o carte după 5, 10 ani, acțiunea nefiind atât de interesantă precum își aminteau, alții au susținut că preferă să recitească doar anumite paragrafe din cărțile care i-au marcat, iar printre lecturile pe care ar dori să le recitească se numără „Open” de Andre Agassi, cărțile lui Ion Creangă și ale lui I. L. Caragiale. S-a vorbit și despre cenzura cărților din perioada comunistă, despre Sigmund Freud și felul în care vedea el lumea.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.