Zece kilometri de TIR-uri la trecerea frontierei: NEMULȚUMIȚI, șoferii AU CLAXONAT TOATĂ NOAPTEA

Zece kilometri de TIR-uri la trecerea frontierei: NEMULȚUMIȚI, șoferii AU CLAXONAT TOATĂ NOAPTEA

Răbdarea șoferilor a fost pusă la grea încercare noaptea trecută, după ce cozi de aproximativ zece kilometri de TIR-uri s-au creat la unul din punctele de trecere a frontierei României.

Nemulțumiți de așteptarea îndelungată șoferii au claxonat toată noaptea.

Cozile au fost atât de mari la trecerea frontierei spre Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, încât mașinile care așteptau au ocupat și banda a doua de mers spre Giurgiu, blocând intrarea în municipiu. Claxoanele mașinilor s-au auzit toata noaptea atât în municipiul Giurgiu, cât și în localitățile învecinate Drumului Național 5 Giurgiu-București. Echipaje de poliție aflate la fața locului au fost nevoite să creeze o bandă suplimentară de mers către Giurgiu pe una din benzile din contrasens pentru a permite accesul riveranilor în oraș.

Iar situația nu pare să se îmbunătățească nici zilele următoare, deoarece pe Podul Prieteniei se circulă pe o singură bandă atât pentru intrarea, cât și pentru ieșirea din țară.

Pe o porțiune de 15 kilometri se circulă cu 5 kilometri la oră din cauza denivelărilor din carosabil și a dunelor formate în asfalt în urma caniculei. Cozile sunt comparativ egale și în partea bulgară.

Tiruri cu marfă perisabilă, oameni cu copii în mașini care merg în concediu, cu toții așteaptă la aceleași cozi.

Pentru a evita situațiile neplăcute, poliția recomandă șoferilor rutele alternative, la celelalte puncte de frontieră cu Bulgaria.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.