ZECI de cazuri de DECES din cauza CANCERULUI de COL UTERIN, la Arad

ZECI de cazuri de DECES din cauza CANCERULUI de COL UTERIN, la Arad

Direcţia de Sănătate Publică a Județului Arad informează că în primele 11 luni ale anului trecut în judeţul Arad au fost înregistrate 35 de decese din cauza cancerului de col uterin. În luna septembrie 2015, în evidenţele instituţiei figurau 1536 de paciente, din care 913 în mediul urban și 623 în mediul rural. Datele statistice au ieşit la iveală zilele trecute, cu prilejul Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin.

„Cancerul de col uterin este una din cele mai importante probleme de sănătate publică în Europa şi în România. Pe continentul european, 60.000 femei suferă de această boală şi 30.000 femei mor anual ca urmare a cancerului de col uterin”, afirmă reprezentanţii DSP Arad. Potrivit acestora, România îşi menţine ratele înalte de incidenţă şi mortalitate din cauza cancerului de col uterin, acesta fiind cea de a patra cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, după cancerul mamar, colorectal şi cel pulmonar, dar prima în rândul femeilor tinere, între 15 şi 44 de ani.

„O posibilă explicaţie a situaţiei ar fi că multe femei nu au informaţii referitoare la modalităţile de prevenire a cancerului de col uterin”, cred reprezentanţii DSP Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.