Zeci de cetățeni din Iran și Irak care încercau să treacă ilegal frontiera, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Zeci de cetățeni din Iran și Irak care încercau să treacă ilegal frontiera, depistaţi de poliţiştii de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au depistat în zona de competență, 21cetăţeni din Iran şi Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, în baza unei informaţii primite, au declanşat o acţiune specifică pentru combaterea migraţiei ilegale, în data de 15.04.2017, în jurul orei 01.00, ocazie cu care au identificat, pe raza localităţii de frontieră Biharia, la aproximativ 200 metri de linia de frontieră, 21 persoane (17 adulţi şi 4minori) de origine afro-asiatică, care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Având suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, polițiștii de frontieră au dus persoanele în cauză la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

Cu această ocazie, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni iranieni şi irakieni, solicitanţi de azil în Romania, 17 dintre ei fiind adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 51 de ani, iar 4 minori, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit persoanelor în cauză lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.