Zeci de echipe s-au întrecut „Festivalul Gastronomic Românesc” de la Gyula (GALERIE FOTO)

Zeci de echipe s-au întrecut „Festivalul Gastronomic Românesc” de la Gyula (GALERIE FOTO)

La Centrul Cultural Românesc din cadrul Liceului „Nicolae Bălcescu” din Gyula, a avut loc zilele trecute „Festivalul Gastronomic Românesc pe Ţară”, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, eveniment organizat de Autoguvernărea pe Ţară a Românilor din Ungaria (ATRU) şi Centrul de Documentare şi Informare al ATRU.

La ediţia din acest au participat 34 de echipe, care au prezentat publicului şi juriului diverse tipuri de mâncăruri. La festival au participat conducătorii instituţiilor organizatoare, reprezentanţi ai autoguvernărilor româneşti din Ungaria, profesori şi elevi de la şcoli în care învaţă copiii românilor din Ungaria, dar şi oaspeţi români din judeţele Arad şi Timiş.

Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, şi Bogdan Ignat, delegat al Ambasadei României la Budapesta, au fost prezenţi la eveniment, alături de oficialităţi maghiare, între care Josef Kovacs, deputat în Parlamentul Ungariei, şi Erno Gorgenyi, primarul localităţii gazdă.

Atmosfera a fost întreţinută de formaţia de dansuri „Doina Bihorului”, condusă de Gheorghe Gros din Chitighaz şi de o formaţie de la Vărşand (judeţul Arad).

  1. cine-i ala de apare in fiecare poza? o fi vreun important?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.