Zeci de irakieni, iranieni şi sirieni, reţinuţi la Nădlac!

Zeci de irakieni, iranieni şi sirieni, reţinuţi la Nădlac!

Poliţiştii de frontieră arădeni au reţinut, duminică noaptea, la Nădlac 23 de irakieni, sirieni şi iranieni care au încercat să treacă ilegal frontiera româno-maghiară, ca pasageri într-un microbuz.

Aceştia au fost depistaţi, în jurul orei 02,10, de o patrulă formată din poliţişti de frontieră care a oprit pentru control, în localitatea Nădlac, un microbuz înmatriculat în Polonia, condus de un cetăţean polonez, în vârstă de 23 de ani.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, migranţii au fost ajutaţi de doi cetăţeni polonezi şi un cetăţean turc, care sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

„La controlul specific, poliţiştii de frontieră au depistat, in interiorul microbuzului, 23 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări. În urma verificărilor effectuate, s-a constatat că în microbuz se aflau şapte cetăţeni sirieni, unsprezece cetăţeni irakieni şi cinci cetăţeni iranieni, toţi de sex masculin, cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani, însoţiţi de un cetăţean turc în vârstă de 43 de ani şi un cetăţean polonez, în vârstă de 44 de ani”, precizează reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad.

Şoferul şi cele două călăuze intenţionau să-i transporte pe migranţi într-o ţară din Spaţiul Schengen. Cei 23 de migranţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar cetăţenilor polonezi şi celui turc le-au fost întocmite actele premergatoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.