Zeci de proiecte cu sute de mii de euro pentru GAL MVC

Zeci de proiecte cu sute de mii de euro pentru GAL MVC

Bilanţ intermediar de activitate la GAL MVC (Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Văilor Crişurilor Alb şi Negru). Un bilanţ de invidiat pentru foarte mulţi, în condiţiile în care Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Vălilor Crişurilor Alb şi Negru (GAL MVC) a contabilizat până în prezent peste 60 de proiecte.

La finalul lui 2017, GAL MVC avea selectate nu mai puţin de 43 de proiecte. 19 dintre acestea au fost depuse de Unităţi Adminsitrativ Teritoriale (primării), de pe raza de acţiune a grupului, iar celelalte 24 de proiecte au fost depuse de către privaţii din regiunea acoperită de GAL MVC. Valoarea eligibilă a tuturor acestor proiecte selectate este de 1.561.151 euro. Nu mai puţin de 16 beneficiari au semnat deja contracte de finanţare cu AFIR (patru beneficiari publici şi 22 de privaţi), valoarea contractelor încheiate fiind de 385.000 de euro.

În evaluarea GAL MVC se află acum alte nu mai puţin de 12 proiecte prin care se solicită fonduri nerambursabile în valoare de 374.060 euro. Aceste ultime proiecte au fost depuse, toate, de entităţi private şi vizează atât activităţi agricole, cât şi neagricole.

Dacă anul 2017 a vizat în primul rând pregătirea activităţii de bază, conturarea strategiei, stabilirea liniilor de finanţare, gândirea apelurile, calcularea paşilor de făcut pe viitor, după care lansarea liniilor de finanţare, activitatea GAL MVC pentru anul 2018 e una la foc automat: sunt în pregătire alte sesiuni de finaţare iar în analiză alte zeci de proiecte, fapt care garantează creşterea spectaculoasă a numărului proiectelor finanţate.

(P)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.