Zeci de ROMÂNCE, sclave sexuale în Spania! Polițiștii spanioli fac apel la autoritățile de la București

Zeci de ROMÂNCE, sclave sexuale în Spania! Polițiștii spanioli fac apel la autoritățile de la București

Raziile poliţiştilor spanioli au pus capăt unui coşmar în care se zbăteau zeci de tinere din România obligate să se prostitueze, informează Digi24.

Profilul victimelor este aproape acelaşi: fete sărace ademenite să plece în Occident pentru o viaţă mai bună. Odată plecate de acasă ele devin o sursă de bani pentru capii reţelelor. Oficialii spanioli spun că fenomenul nu poate fi stopat fără implicarea autorităţilor de la noi.

Capii multor reţele sunt români care păcălesc tinere din ţară să vină în peninsula iberică iar apoi le obligă să se prostitueze. Strada Montera, din centrul Madridului, este cunoscută pentru prostituţia care se practică acolo zi şi noapte. Majoritatea femeilor care lucrează pe respectiva stradă sunt românce. Dar calvarul lor nu începe acolo, ci departe, în România.

Poliţiştii spanioli au identificat mai multe localităţi de unde provin tinerele. Acestea sunt din familii sărace, promisiunea unui salariu de câteva sute de euro în Spania părând să fie o şansă la o viaţă mult mai bună. Ulterior, nici măcar rudele şi apropiaţii nu ştiu prin ce trec tinerele odată plecate de acasă

Racolarea tinerelor se face uneori direct în stradă sau prin intermediul anunțurilor postate în mediul on-line sau în ziarel.

Poliţiştii spanioli cred că pentru a pune capăt fenomenului este nevoie de sprijinul autorităţilor de la noi. „În spatele acestei situaţii este lipsa de informaţii. Femeile ajung aici minţite, pentru că nu ştiu nimic despre aceste metode de a fi înşelate. O marte parte a cazurilor s-ar rezolva dacă am ajunge la aceste femei, adolescente, pentru a le spune că pot deveni victime dacă o persoană le provoacă să plece promiţându-le o viaţă pe care ulterior nu o vor avea”, a declarat Alicia Vicente, o poliţistă din Spania.

Foto: elmundo.es

Citește mai mult și vezi video pe Digi24.ro!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.