„Zeciuiala”, la Maranata: Cum au fost PĂGUBIŢI pastorii cu ZECI DE MII DE DOLARI de către conducerea bisericii baptiste

„Zeciuiala”, la Maranata: Cum au fost PĂGUBIŢI pastorii cu ZECI DE MII DE DOLARI de către conducerea bisericii baptiste

Îşi spun „fraţi” dar nu se comportă ca atare, cel puţin atunci când e vorba de bani. Două cereri adresate conducerii Bisericii Creştine Baptiste Maranata Arad dezvăluie că, de fapt, „banul e ochiul dracului” şi între „fraţi”, răspândind dihonia într-o comunitate în care părea că domneşte liniştea şi armonia.

Cererile care ne-au parvenit, semnate de doi pastori pensionari aparţinând de Comunitatea Baptistă Valea Crişului Alb, dezvăluie mecanismul prin care se practica „zeciuiala” la vârful Bisericii Creştine Baptiste Maranata. Acolo unde „zeciuiala” era, de fapt, o treime reţinută din sumele destinate pastorilor ca urmare a unei sponsorizări primite de la o biserică baptistă din SUA.

Potrivit pastorului pensionar Vasile Contiu, „în urmă cu aproximativ 20 de ani am fost sponsorizaţi de o Biserică din SUA, Harul din …. , cu suma de 150 $ pentru care semnam în fiecare lună la primirea sumei, însă la primirea sumei noi primeam doar 100 $”. Mai departe, acesta explică şi destinaţia sumelor reţinute: „10$ rămâneau pentru contribuţia la Comunitate iar 40$ s-au reţinut lunar spunându-ni-se că această sumă de 40 $ reţinuti lunar ni se va da înapoi ulterior”. Ulterior s-a dovedit a fi, însă, la „paştile cailor”, pentru că pastorii, nu puţini, au rămas fără cei 40 de dolari/lună. Adică, în zece ani de sponsorizare, fiecare pastor a fost păgubit cu suma de 4800 de dolari. Înmulţiţi suma cu 12 sau 15 (nu ştim exact care este numărul pastorilor păgubiţi) şi veţi vedea cam la cât se ridică „zeciuiala” practicată în numele Domnului.

Conform lui Vasile Contiu, „de această situaţie au cunoştinţă următorii fraţi: Aliman Ioan, Mic Teodor, Lazăr Ioan, Roşca Nelu, Lazăr Marius, Chisăliţă Constantin, Atnagea Nicolae, Cojiţă etc.” Şi, mai precizează pastorul pensionar, „în această situaţie mai sunt aproximativ 12 pastori care doresc să rezolvăm această situaţie pe cale amiabilă”.

„Vă rugăm să analizaţi şi să ne ajutaţi să primim sumele pe care le-aţi reţinut întrucât dintre noi sunt pastori pensionari care avem o pensie după atâta muncă pe ogorul Evangheliei şi nu ne putem descurca financiar, lucru care ne-a determinat să apelăm în această formă la dumneavoastră”, este revendicarea pe care Vasile Contiu, alături de alţi pastori pensionari, au adresat-o conducerii Bisericii Creştine Baptiste Maranata Arad (prin intermediul căreia veneau banii din sponsorizări).

„Sperăm în rezolvarea amiabilă, corectă şi frăţească, în caz contrar ne vom adresa celor în drept pentru rezolvare”, mai precizează Vasile Contiu în cererea datată 3.09.2014.

Cea de a doua cerere, aproape similară celei prezentate de noi, îi aparţine pastorului pensionar Mircea Galea şi este datată tot 3.09.2014.

Suntem în ianuarie 2015 şi bineînţeles că între timp nu s-a întâmplat nimic, banii pastorilor fiind duşi probabil pe „apa sâmbetei”.

Potrivit conducerii Comunităţii Baptiste Valea Crişului Alb, dacă există într-adevăr o problemă de asemenea natură, ea nu poate fi atribuită decât vechii conduceri a Bisericii Creştine Baptiste Maranata. Şi cu asta, basta!

Însă lucrurile nu se opresc aici, pastorii fiind dispuşi să apeleze la justiţie pentru a recupera sumele de care au fost păgubiţi. Despre demersul lor, în curând!

  1. Asta ce o inițiați voi e o cale a dracu’ de „frateasca” :)))

    Raspunde
  2. Si din nou incepe seria „Elodia”…nu o sa faceti si un show televizat pe aceasta tema?ca e foarte interesant!

    Raspunde
  3. hahaaaaa viesparul de la Maranata e in clocot!! astia sunt pocaiti doar cu numele sunt slujitorii satanei de fapt sclavii banilor. cei mai multi se pocaiesc pentru privilegii si pentru a emigra in SUA. niste farisei!!

    Raspunde
  4. Am vazut ca au fost enumerate acolo niste nume ale unor oameni de la biserica si se spune ca ei stiu despre aceasta problema;Intreb: ar trebui sa se imprumute ei din banca sau sa isi vanda un rinichi sa le dea la „saracii” frati pensionari???
    Daca nu, care este ideea?Ce ar trebui sa faca oamenii astia?

    Raspunde
  5. Frati pastori pensionari. Pentru ce ati slujit atatia amari de ani? Pentru bani? Va meritati rasplata. Unde va este chemarea? A expirat? Cine v-a dat banii in mana? Unde ati semnat? Unde sunt hartiiiiiile? Din păcate finalul alergării voastre este … jalnic.
    Dragi ziariști… chiar nu aveti alt subiect?

    Raspunde
    • comentariul de mai sus e cel mai tare!!! Foarte bine spus si punctat! 😉

      Raspunde
    • asa cum te-ai numit esti un viespe ,care apara alti viespi.un hot se uneste cu alti hoti.unul din pastorii pensionari a trebuit sa lucreze tot timpul ca sa se poata deplasa si lucra in ogorul evangheliei .iar hotii pe care tu ii susti ,sa poata fura si sa umble in masini luxoase.Ma mir ca acesti hoti care inca n-au murit toti mai au tupeu sa stea in fata bisericii.camuflarea pacatului nu rezista in fata Domnului,Iuda lua el ce se punea in punga,cum fac unii astazi,

      Raspunde
  6. Nu este vorba despre nici o biserica Harul din SUA, ci despre biserica baptista din Chicago! Omul de legătura al fostului pastor Doru popa a fost Sandu popa. Cei doi aveau un sistem bine pus la punct. Banii erau strânși printr-o organizație NON-profit pe numele bisericii, orchestrata de Sandu popa, iar Doru popa se ocupa de „împărțirea” banilor.

    Raspunde
  7. Cereti-va banii, doar ati platit impozite pentru ei si contributia de asigurari de sanatate ! Sau nu ?

    Raspunde
  8. Acum unchiul meu Vasile Contiu e la Domnul si si-a retras plangerea. Fiti binecuvantati!!!

    Raspunde
  9. Lipsa de intelepciune la cel care a postat acest articol si la cei care au facut fapta desigur daca ii reala ca in tara asta de mincinosi orice e posibil iar cat despre cei care jubileaza de bucurie am o intrebare ca un fost reformat , sunteti inpacati cu Domnul(adica pocaiti cu adevarat) ca daca nu aveti ca sfarsit o pierzare vesnica de la fata Domnului dar mai aveti har pana mai traiti pe pamant prin indurarea lui Dumnezeu sa va pocaiti cum m-am pocait si eu. Domnul sa va ajute si sa va ierte prin jertfa Domnului Isus de pe cruce!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.