Ziua Drapelului, omagiată la Arad prin ceremonii publice (GALERIE FOTO)

Ziua Drapelului, omagiată la Arad prin ceremonii publice (GALERIE FOTO)

Autorităţile locale au marcat Ziua Drapelului Naţional, care este sărbătorită anual în data de 26 iunie. Ceremoniile publice menite să omagieze semnificaţia acestei sărbători au început deja din data de 25 iunie, atunci când pe platoul din faţa Palatului Administrativ a avut loc coborârea drapelului naţional şi introducerea drapelului nou care mai apoi a fost înălţat în incinta catedralei „Sfânta Treime”.

În cursul dimineţii de astăzi a avut loc sfinţirea drapelului la catedrala „Sfânta Treime”, după care acesta a fost transportat la locul de desfăşurare a evenimentelor, respectiv Piaţa Primăriei, acolo unde a avut loc ceremonialul de înălţare a drapelului României şi prezentarea onorului de către garda de onoare, salutul drapelului de luptă. A fost intonat imnul naţional al României iar muzeograful Bogdan Ivaşcu a prezentat o alocuţiune referitoare la sărbătorirea drapelului naţional.

De asemenea, a avut loc şi ceremonialul de primire a drapelului României şi o slujbă religioasă, după care drapelul a fost înălţat. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.