Ziua Internațională a Cărții a fost sărbătorită la Arad

Ziua Internațională a Cărții a fost sărbătorită la Arad

Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor a fost sărbătorită la Arad, în data de 23 aprilie. Activitățile au fost mult mai ample și s-au derulat în perioada 16-23 aprilie la Barfly.

În această  perioadă s-au făcut donații de cărți pentru copii, dar și schimburi de cărți între cititori.

Concret între 16 și 23 aprilie, arădenii au donat cărți (de povești, de colorat) pentru copiii români din Diaspora. În cadrul campaniei s-a înscris și Școala gimnazială Caius Iacob din Arad care a sprijinit activitatea de donare de carte.

De asemenea, s-a desfășurat și manifestarea „Citește și dă mai departe”, care încurajează și mijlocește schimbul de cărți între membrii comunității arădene.

În ziua de 23 aprilie au avut loc mai multe activități: o lansare de carte, ateliere creative, „Biblioteca Vie” – unde cărțile au fost profesioniști din diferite domenii, iar „cititorii”, elevi și studenți. Ziua s-a încheiat cu un concurs interactiv pe teme de cultură generală referitoare la cărți și autori.

Evenimentul a fost deschis de către actorul arădean Zoltan Lovas care a orchestrat lansarea unei cărți de poezii scrise de către un elev de liceu, David Stoica.

poezii david stoica

Atelierul de creație –  semne de carte cu personalitate, a fost coordonat de către Andreea Draginov, o tânără artistă care inițial s-a înscris ca și voluntară în cadrul activităților proiectului.

În cadrul campaniei s-au donat peste 250 de cărți, care vor fi inventariate și donate în cursul lunii mai a acestui an. Organizatorii au oferit donatorilor, semne de carte, tricouri sau câte un caiet personalizat.

ziua cărții

Prin parteneriatul încheiat cu Direcția de Sănătate Publică din Arad, reprezentată la eveniment de către Adina Bitis, cărțile deschise pentru public în cadrul activității – Biblioteca Vie au fost Asist. univ. drd. Popescu Sebastian, medic rezident Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, președintele A.S.M.A, Psihoterapeut Alina Topor, și specialistul în diabet, boli de nutriție și endocrinologie Luminița Nicolescu.

Prin conceptul de Bibliotecă vie, DSP Arad și-a propus să promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni.

„Asociația Centrul Județean de Voluntariat Arad le mulțumește tuturor celor implicați în activitățile organizate cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Cărții și a Dreptului de Autor. Scopul acțiunii a fost promovarea educației prin creșterea gradului de conștientizare a importanței lecturii în rândul locuitorilor din Arad, în special a copiilor și tinerilor, care, de multe ori, copleșiți de era tehnologiei neglijează bazele unei dezvoltări optime la toate nivelurile personalității”, spune Glad Varga, președintele Asociației Centrul Județean de Voluntariat Arad.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.