Ziua Mondială a Asistenței Sociale, marcată la Arad! Tinerii din cadrul DAS au pregătit o expoziție deosebită cu această ocazie (GALERIE FOTO)

Ziua Mondială a Asistenței Sociale, marcată la Arad! Tinerii din cadrul DAS au pregătit o expoziție deosebită cu această ocazie (GALERIE FOTO)

Direcția de Asistență Socială Arad a marcat ieri Ziua Mondială a Asistenței Sociale, zi promovată de Națiunile Unite și de către Federația Internațională a Asistenților Sociali.  Evenimentul a avut loc  la Sala Regele Ferdinand, din cadrul Primăriei Municipiului Arad.

Au fost prezenți reprezentanți ai Primăriei Municipiului Arad, ai celor două universități arădene, ONG-uri dar și asistenți sociali care au prezentat  importanţa asistenței sociale în societate, în comunitatea locală dar şi rolul lor în viața beneficiarilor și au avut ocazia să își prezinte experiența proprie. În cadrul acestui eveniment  tinerii de la Centru Creativ din Cadrul DAS Arad au pregătit o expoziție ce conține tablouri, felicitări și ornamente florale, confecționate chiar de ei.

„Este un eveniment prin care ne dorim să promovăm profesia și vocația de asistent social, a specialiștilor care lucrează în acest domeniu. Este de fapt ziua lor și de aceea dorim să subliniem importanța muncii pe care ei o desfășoară. În municipiul Arad, ca direcție subordonată Consiliului Local, sigur primim sprijinul financiar fără de care noi nu am putea să dezvoltăm serviciile sociale și, dacă tot vorbim de servicii, trebuie să ne mândrim cu ceea ce facem pentru că punem pe în prim plan serviciile și nu beneficiile sociale. Vorbim de servicii active, ne axăm pe dezvoltarea serviciilor integrate astfel încât să fie componente interdependente care să poată duce într-o viziune pe termen lung la bunăstare și scoaterea beneficiarilor și persoanelor aflate în nevoie socială din riscul de marginalizare si excluziune”, a declarat Oana Pârvulescu, directorul DAS Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.