Ziua Mondială de combatere a HIV/SIDA (VEZI DATE STATISTICE din ROMÂNIA)

Ziua Mondială de combatere a HIV/SIDA (VEZI DATE STATISTICE din ROMÂNIA)

Astăzi, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială de combatere a  HIV/SIDA.

Potrivit datelor statistice puse la dispoziție de Institutul Național de Boli Infecțioase  „Prof.Dr. Matei Balș”, Compartimentul pentru Monitorizarea şi Evaluarea Infecţiei HIV/SIDA în România, conform situației întocmite la 1 decembrie 2016 cu datele culese până la 30 septembrie 2016, România nu stă tocmai  „roz”:

date-statistice-hiv

Ziua mondială de luptă împotriva HIV/SIDA se celebrează pe de o parte, pentru a sensibiliza și a-i comemora pe cei care au murit din cauza acestor boli, pe de altă parte, pentru a sărbători succesul referitor la accesul crescut la tratament și servicii de prevenție.

Totodată, se are în vedere conștientizarea efectelor devastatoare ale SIDA și susținerea măsurilor de combatere a acesteia. În fiecare an se desfășoară campanii pentru a atrage atenția asupra riscurilor de transmitere a virusului HIV și asupra posibilităților actuale de prevenție și tratament.

Ziua mondială de combatere a SIDA a fost prima dată concepută în luna august 1987 de catre James W. Bunn și Thomas Netter, doi ofițeri de informare publică pentru Programul Global pentru SIDA de la Organizația Mondială a Sănătății de la Geneva, Elveția. Bunn și Netter au trimis ideea lor directorului Programului Global privind SIDA (acum cunoscut ca UNAIDS) Dr. Jonathan Mann. Doctorului Mann i-a plăcut conceptul și l-a aprobat și a convenit cu recomandarea ca sărbătorirea primei Zilei Mondiale SIDA ar trebui să fie 1 decembrie 1988.

Pentru mai multe date statistice, click mai jos:

01122016

Sursa Foto: cnlas.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.