Zvonuri din PANA MEA…

Zvonuri din PANA MEA…

Încă o escrocherie de proporţii… galactice întăreşte senzaţia că TRĂIM ÎNTR-O LUME BOLNAVĂ, ÎN CARE TĂVĂLUGUL GUNOAIELOR AMESTECĂ ŞI CONCASEAZĂ PERVERS POLITICA, LUMEA AFACERILOR MARI SAU MICI, ARTA, SPORTUL, RELIGIA ŞI TOATE CADRELE FALSE CE NE ÎNCONJOARĂ. Trăim într-o lume falsă şi hoaţă deopotrivă. Ultimul exemplu de… amploare, firma MOSSACK FONSECA, cu sediul central în Panama şi încă vreo 35 de filiale pe Mapamond. Da’ cu ce se ocupă sau cu ce activităţi este ocupată firma asta? Vă spun mintenaş. În fapt, Mossack Fonseca este unul dintre cei mai mari creatori de companii paravan şi structuri offshore. Mai pe graiul nost’, un colos financiar specializat în mînării de calibru ce spală bani driblînd fiscul de pretutindeni în favoarea clienţilor… casei. Care „casă” se poate lăuda cu „clienţi” ajustaţi la nivelul şmenului de care tocmai vorbim. Oarece şefi de stat, capete încoronate, firme cu ştaif, corporaţii, afacerişti dubioşi, oameni de fotbal sau fotbalişti. Vorbim de vreo 150 de gealaţi răspîndiţi în vreo 50 de ţări… Lucrătură, frate!

LA ACEASTĂ EVAZIUNE FISCALĂ LA SCARĂ PLANETARĂ sunt părtaşi personaje din toate domeniile şi toate poziţiile sociale. Cînd este vorba de hoţie şi şmecherie TOTUL ARE LEGĂTURĂ CU TOTUL!

Cine şi-ar fi putut închipui acum cîteva zile că pîrghii nevăzute şi mai ales de neimaginat îi ţin laolaltă, pe acelaşi calapod pe temutul Vladimir Putin, Lionel Messi sau preşedintele chinez Xi Jinping? Dar, nici nu se putea altfel, de pe lista „clinţilor” nu lipsesc şi cîţiva români, chiar dacă nu-s din os domnesc, ci mai degrabă din clica proletariatului burghez (spaima nebărbieritului Karl Marx). Într-o ordine aleatorie vă rog să-i suportaţi pe… Cristi Borcea, Ovidiu Vîntu sau „tatăl” afacerii Roşia Montana, Vasile „Frank” Timiş.

UN MĂNUNCHI, CĂ BUCHET NU POT SĂ LE SPUN, DE BURUIENI, asortat cu politiceni din state democatice, dictatori temuţi sau vizionari, regizori celebri ai celei de-a 7-a arte, fotbalişti cu Lumea la picioare sau afacerişti mărunţi, cu toţii s-au comportat ca nişte escroci de duzină. Dureros pentru noi, muritorii de rînd. Dureros din perspectiva noastră a fraierilor resemnaţi şi reflexivi…

Povestea spusă acum este de o simplitate dezarmantă. Mai greu a fost pînă cînd cineva a cepuit aroganţa securizată a datelor confidenţiale…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.