Alegerea sau actualizarea sistemului central de aer condiţionat

Alegerea sau actualizarea sistemului central de aer condiţionat

Aparatele de aer condiţionat centrale sunt mai eficiente decât aparatele de aer condiţionat pentru cameră. În plus, ele nu vă stau în drum şi sunt silenţioase şi convenabil de operat. Pentru a economisi energie şi bani, ar trebui să încercaţi să cumpăraţi un aparat de aer condiţionat eficient energetic şi să reduceţi consumul de energie al centralei de aer condiţionat. Într-o casă medie cu aer condiţionat, sistemul consuma mai mult de 2.000 de kilowaţi/oră pe an, provocând centralele electrice să emită aproximativ 1.500 kg de dioxid de carbon şi 14 kg de dioxid de sulf.
Dacă aveţi în vedere adăugarea de aer condiţionat central în casă, factorul decisiv poate fi nevoia de tubulaturi.
Dacă aveţi un aparat de aer condiţionat mai vechi, aţi putea alege să înlocuiţi compresorul exterior cu o unitate modernă, de înaltă eficienţă. Dacă faceţi acest lucru, consultaţi un specialist, precum S.C. ALEX-IR DECOR SRL pentru a se asigura că noul compresor este potrivit în mod corespunzător la unitatea interioară. Cu toate acestea, având în vedere schimbările recente în agenţi de răcire şi modele de aer condiţionat, ar fi mai înţelept să înlocuiţi întregul sistem.
Astăzi cele mai bune aparate de aer condiţionat utilizează cu 30% până la 50% mai puţină energie pentru a produce aceeaşi cantitate de aer rece, faţă de aparatele de aer condiţionat fabricate la mijlocul anilor 1970. Chiar dacă instalaţia de aer condiţionat este în vârstă de doar 10 ani, s-ar putea economisi 20% până la 40% din costurile de energie de răcire prin înlocuirea acestuia cu un model mai nou, mai eficient.
Dimensionarea corectă şi instalarea sunt elemente cheie în determinarea eficienţei sistemului de aer condiţionat. O unitate orea mare nu va elimina în mod adecvat umiditatea, în timp ce una prea mică nu va fi capabilă să atingă o temperatură confortabilă în cea mai fierbinte zi. Locaţia necorespunzătoare, lipsa izolaţiei şi instalarea necorespunzătoare a conductelor pot diminua foarte mult eficienţa.
Atunci când cumpăraţi un aparat de aer condiţionat, alegeţi un model cu o eficienţă ridicată.
Aparatele de aer condiţionat centrale sunt evaluate în funcţie de raportul lor de eficienta energetică sezonieră (REES). REES indică cantitatea relativă de energie necesară pentru a furniza o putere de răcire specifică. Multe dintre sistemele mai vechi au rating REES de 6 sau mai puţin.
Căutaţi de asemenea şi eticheta ENERGY STAR®. Noi standarde pentru sistemele de aer condiţionat centrale rezidenţiale au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2015; verificaţi standardele de eficientă pentru aparatele de climatizare centrale pentru detalii şi luaţi în considerare achiziţionarea unui sistem cu un REES mai mare decât nivelul minim, pentru economii mai mari. Standardele nu vă cer să schimbaţi unităţile de aer condiţionat centrale existente, iar piese de schimb şi servicii ar trebui să fie în continuare disponibile pentru sistemele dumneavoastră. „Durata de viaţă” a unui aparat de aer condiţionat central este de aproximativ 15 – 20 de ani. În mod tipic producătorii continua să sprijine echipamentele existente prin punerea la dispoziţie a pieselor de schimb şi onorarea contractelor de întreţinere după noul standard intrat în vigoare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.