Documentar despre PROSTITUȚIA FORȚATĂ a româncelor, la Berlin, DIFUZAT de Deutsche Welle

Documentar despre PROSTITUȚIA FORȚATĂ a româncelor, la Berlin, DIFUZAT de Deutsche Welle

Zeci de tinere obligate să întreţină relaţii sexuale cu până la 15 bărbaţi pe zi, adesea neprotejat, aducând profituri de milioane de euro anual patronilor de bordeluri din Germania, sunt subiectul unui amplu documentar difuzat de Deutsche Welle în această săptămână.

Multe dintre tinere nu au paşapoarte şi nu vorbesc germana, iar fetele provenite din Europa de Est riscă să ajungă pe mâna unor traficanţi lipsiţi de scrupule, potrivit documentarului care a fost realizat pe parcursul unui an de zile.

Fetele sunt recrutate pe Internet şi ajung în Germania sperând la un viitor mai bun pentru ele şi familiile lor.

Documentarul arată cum proprietarii bordelurilor din Germania atrag tinere din România pe piaţa prostituţiei, prin reclame pe Internet, cât se poate de legal.

Parlamentul german a pus semnul egalităţii, prin legea prostituţiei din 2002, între operarea bordelurilor şi alte servicii mai „obişnuite”. De atunci, piaţa se află în căutare de noi prostituate, având în vedere că această abordare lipsită de orice inhibiţii a prostituţiei atrage turişti sexuali din întreaga Europă.

Autorii documentarului, Nadya Luer şi Jo Goll, au petrecut peste un an, în contact cu victimele prostituţiei forţate.

Unele dintre femei le-au povestit reporterilor cum au fost atrase de traficanţi, în ţările lor de origine, cu promisiunea că vor obține un loc de muncă de chelneriţă sau infirmieră pentru pensionarii din Germania.

Însă aceste vise li s-au năruit la frontieră, unde paşapoartele şi identităţile le-au fost confiscate.

Documentarul, difuzat în Germania începând de miercuri şi care urmează să fie difuzat în toată lumea până vineri, arată, totodată, cât de dificil este ca victimele să rupă acest cerc vicios al sexului forţat şi violenţei pentru a se întoarce acasă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.