GRANIȚĂ din Europa, MUTATĂ din cauza… unui CADAVRU FĂRĂ CAP

GRANIȚĂ din Europa, MUTATĂ din cauza… unui CADAVRU FĂRĂ CAP

O graniță din Europa urmează a fi mutată anul acesta, în baza unui document pe care parlamentele a două state îl vor aproba în curând.

Fluviul Meuse, care delimitează teritoriile Belgiei şi Olandei potrivit unui acord din secolul al XIX-lea, şi-a modificat cursul în ultimele decenii, motiv pentru care graniţa dintre aceste ţări ar urma să fie retrasată în 2016.

Belgia va ceda, astfel, Olandei 14 hectare din peninsula Eijsder Beemden, care nu mai are legătură terestră decât cu Regatul Țărilor de Jos şi în care autorităţile belgiene pot ajunge doar traversând cursul de apă şi teritoriul olandez.

În schimbul acestei zone, total nelocuite, Belgia va primi patru hectare, tot fără locuitori, din actualul teritoriu al Olandei.

În 1843, când s-a fixat linia de demarcaţie dintre cele două ţări, regiunea Eijsder Beemden era unită de teritoriul belgian, dar schimbările intervenite în parcursul fluviului au dus la actuala stare de fapt.

Discuţiile vizând soluţionarea acestei probleme printr-un transfer de teritorii au început în urmă cu trei ani, când în zonă a fost găsit cadavrul unui om care fusese decapitat.

Poliţia olandeză nu putea efectua anchetă pentru că teritoriul era belgian, iar autorităţile belgiene aveau nevoie de un permis special din partea celor olandeze pentru a ajunge acolo.

Ba mult, profitând de aceste probleme, acest teritoriu numit de mulți „no man’s land” a devenit un veritabil paradis al vânzătorilor şi consumatorilor de droguri.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.