Instanța a dat câștig de cauză Prefecturii Arad: Piața Catedralei nu va fi demolată

Instanța a dat câștig de cauză Prefecturii Arad: Piața Catedralei nu va fi demolată

Acțiunea înaintată de Prefectura Arad în contencios administrativ împotriva Consiliului Local cu privire la reamenajarea zonei Pieței Catedralei a fost admisă de Tribunal.

Reprezentanții Prefecturii Arad au anunțat astăzi că Tribunalul Arad, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, a admis acțiunea formulată în vederea anulării Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad cu nr. 365 din 21.09.2018 privind aprobarea modificării și completării HCLM nr. 41/2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad”.

Instanța a admis argumentele Instituției Prefectului conform cărora HCLM 365/2018, deși se referă în titlul său la modificarea și completarea unei Hotărâri anterioare, nu respectă normele de tehnică legislativă pentru adoptarea actelor normative deoarece nu indică în mod expres în ce constau modificările respective. De asemenea, Prefectura Arad a arătat că HCLM 365/2018 nu este motivată corespunzător.

„Am afirmat și în momentul depunerii acțiunii în contencios, subliniez și acum, exercitarea controlului de legalitate al actelor emise de consiliile locale este o atribuție fundamentală a instituției noastre pe care o exercităm cu mult profesionalism. Urmărim strict respectarea normelor legale în vigoare de către emitenții hotărârilor asupra cărora exercităm controlul de legalitate și le recomandăm acestora să nu le eludeze”, a declarat prefectul Aradului, Florentina Horgea.

Reprezentanții Primăriei municipiului Arad susțin că au luat la cunoştinţă şi respectă decizia instanţei de anulare a Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad cu nr. 365 din 21.09.2018 privind aprobarea modificării și completării HCLM nr. 41/2014, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad”.

Prin urmare, municipalitatea anunță că va promova un nou proiect de hotărâre cu încadrarea în cerinţele de formă solicitate. El se va regăsi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe extraordinare de Consiliu Local Municipal.

„Regenerarea urbană a  Pieţei Catedralei reprezintă o prioritate pentru administraţia locală şi nu va putea fi blocată la infinit. Vorbim despre o zonă care are nevoie de reconfigurare peisagistică şi de o parcare subterană care ar rezolva problema lipsei locurilor de parcare. Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca proiectul de regenerare urbană a Pieţei Catedralei să meargă mai departe”, a declarat  primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.