Pacienți cărați prin ploaie cu targa, la fostul Spital Municipal

Pacienți cărați prin ploaie cu targa, la fostul Spital Municipal

Pacienții sunt cărați prin ploaie cu targa la fostul Spital Matern, acum secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, acuză deputatul USR Adrian Wiener.

Amendamentul adus de acesta la bugetul local pe 2024,pentru acordarea a 500 de mii de lei pentru elaborarea studiul de fezabilitate în vederea construirii unui nou spital a fost respins, în condițiile în care potrivit deputatului USR ,,de ani de zile, pacienții sunt cărați prin ploaie cu targa într-un spital care este absolut inadaptat actului medical”.

Filiala municipală a USR Arad a susținut, joi, o conferință de presă pe tema bugetului municipiului Arad pe anul 2024. La conferință au participat parlamentarii Sergiu Cosmin Vlad (președintele filialei municipale) și Adrian Wiener, precum și consilierii locali Daniela Arieta Săbău, Florin Stana (liderul de grup) și Dorian Curcanu.

,,Auzim anual de investiții mărețe, dar în realitate vedem doar lucrări de proastă calitate, de la lucrările la stadionul UTA, la reabilitarea clădirii Teatrului de Stat, și lista poate continua. Milioane de lei au fost îngropate în ultimii ani în subvenții pentru CET-H, care evident că nu mai poate fi salvat’’, a declarat Sergiu Vlad.

Adrian Wiener a făcut o scurtă referire la evenimentul din CLM, când a fost în permanență întrerupt de la prezidiu: ,,Primăria nu mai aparține de mult arădenilor. Consiliul Local nu mai este un for de dezbatere, ci un loc în care domnesc clanurile politice care cu prețiozitate se numesc PNL și PSD”.

Referitor la proiectul său de suflet, cel al unui nou Spital Municipal, Adrian Wiener a reamintit că amendamentul USR pentru acordarea a 500 mii lei pentru studiul de fezabilitate a fost respins, în condițiile în care ,,de ani de zile, pacienții sunt cărați prin ploaie cu targa într-un spital care este absolut inadaptat actului medical. Primăria mustește de studii de fezabilitate care au expirat, dar pentru SF-ul noului spital nu există prioritate. Sunt convins că în campanie ni se vor prezenta machete și doresc ca arădenii să rețină votul de ieri, când practic li s-a spus că nu vor avea spital prea curând”.

Au mai luat cuvântul: Daniela Arieta Săbău, care a avut o intervenție referitoare la impozitul uriaș pe care municipalitatea îl percepe de la persoanele juridice, impozit care nu se traduce în investiții de calitate, Dorian Curcanu, care a criticat dur abordarea primarului vizavi de spațiile verzi, și Florin Stana, care a explicat că practica uzuală a PNL este de a anunța un buget mare pentru investiții, care la finalul anului se va transforma de fapt în buget de cheltuieli.

Amendamentele depuse de consilierii USR la bugetul local 2024 au fost respinse în totalitate de majoritatea PNL-PSD. Acestea vizau alocarea a 500 mii lei pentru studiul de fezabilitate a unui nou Spital Municipal, amenajarea unui spațiu pentru activități sportive în apropierea patinoarului, instalarea de turnicheți și panouri fotovoltaice la stadionul Francisc Neumann și înlocuirea macazului de la intrarea în depoul de tramvaie la UTA.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.