Române, guvernanţii vor SĂ TE ADUCĂ ACASĂ! Ce SALARIU îţi propun pentru a te ÎNTOARCE în România. Eşti de ACORD?

Române, guvernanţii vor SĂ TE ADUCĂ ACASĂ! Ce SALARIU îţi propun pentru a te ÎNTOARCE în România. Eşti de ACORD?

O iniţiativă legislativă care intră zilele acestea în dezbatere parlamentară prevede ca fiecăruit tânăr care lucrează în străinătate să-i fie oferit un salariu bunicel pentru România, cu condiţia să se întoarcă şi să muncească în ţară.

Este vorba de 500 de euro, oferiţi lunar, timp de un an, fiecăruti tânăr cu vârsta de sub 35 de ani din diaspora, care se întoarce să lucreze în România.

Mai mult decât atât, cei care se provin din mediul rural pot chiar să nu se angajeze, ci să muncească în propria gospodărie şi tot vor primi, timp de un an, cei 500 de euro.

Iniţiativa legislativă a provocat deja reacţii în diaspora, mulţi tineri arătându-se nemulţumiţi de suma propusă şi spunând că câştigă cel puţin de trei patru ori mai bine în Occident.

  1. sa lucreze Ponta pe 2300 de lei! rusine!

    Raspunde
  2. de ce nusi fac ei salariu de 500 de euro pe luna sa vada cum se traeste.

    Raspunde
  3. Oameni buni,oferiti locuri de munca,dupa un an ce fac tinerii cand s)a terminat cu banii,ajung delincventi,nu asa se procedeaza.

    Raspunde
  4. Eu am doi copii , unul a absolvit facultatea de menegiment si afacerilor , c’è sa faca cu 4000 de lei ?cheltuieli minime si dupa? La noi eu cred ca trebuie un salariu minim lunar 1000 euro sa poti trai decent, dar nu cred ca se intoarce nimeni , si nu sunt doar cei pina la 35 ani ! ! Restul nu sunt romani? Rusine guvernului , sa faca lor salarii de 500 euro si dupa mai vedem , o seara buna

    Raspunde
  5. Sa dea la cei care au rămas acasă. Sa ajute pe ei

    Raspunde
  6. Eu am avut 800€ în România și tot puțini erau,pentru că prețurile sunt aproape la fel în România ca și afară. Poate o mie de € dacă le dă,dar și atunci se mai gândesc! E o nouă insultă la adresa românilor din diaspora!

    Raspunde
  7. sorin are foarte multa dreptate ce o sa facem noi tineri dupa un an de zile o sa trebuiasca sa ne antoarcem din nou an strainatate ,nu?? sau ce o sa se antample o sa ne zica „ca o sa ne mai deie un an sau doi „si tot asa pana cand ,pana si an romania or sa cresca preturile si costurile si tot cu acei 500 de euro o sa plecam pt ca an romania nu se poate trai cu un salar de 500 de euro nici o data nu o sa se poata trai .
    La revedere o zi placuta

    Raspunde
  8. Nici nu stiu care-ar fi solutia salvatoare, pentru ca cei plecati sa aiba motive plauzibile sa se intoarca. Viata „afara” nu este nici grea nici insuportabila, iar castigul multora este destul de consistent. Dar e de-ajuns asta pentru linistea sufletului? Fara exagerare, avand in vedere ca nu lucrez niciodata, dumineca, desi sunt solicitat si in aceasta zi, lunar intra in cont in jur de 3,300 – 3,500 £. Este o suma frumusica, desi sunt destui care castiga mult mai bine, tot pentru 6 zile pe saptamana, sau poate numai 5. Dar daca Guvernul ar gasi o solutie ca prin acelasi efort sa primesc doar jumatate din cat primesc aici, nici n-as sta pe ganduri, si m-as intoarce acasa. Din pacate se intampla un fenomen extrem de ciudat si practic de neinteles pentru o tara ortodoxa. Solutii au fost mereu si inca mai sunt, dar cei insarcinati sa inlesneasca intoarcerea acasa a romanilor, trec intotdeuna prin propria opinie, gestul: „da’ mie ce-mi iese?” Toti sunrt pusi pe jecmaneala si capatuiala, indiferent ce-ai face sau de ce esti tu in stare sa produci/inventezi. Daca celluilalt care pune viza, nu-i iese nimic, ori te amana pana ti se face lehamite si ii dai ce vrea, ori la fel ti se face lehamite si iti oferi serviciile unei tari care cel putin te respecat asa cum esti! Cum sa ne intoarcem acasa daca Romania este intr-o permanenta vanatoare de „mititei”, avand in vedere ca „cei mari” sunt rezervati „rechinilor”? Cum sa supravietuiesti cand orice-ai face, tot nu-i bine, iar daca chiar vrei sa fii un om corect si cinstit, NU EXISTI, fiindca nu poti concura cu Mafia? Daca s-ar mai relaxa controalele si nici n-ar mai avea tupeu de nesimtiti, ci ar proceda ca intr-un stat civilizat si democratic, altfel ar sta lucrurile. Dar cand iti intra in incinta, tu, bietul mic intreprinzator esti deja privit ca un hot, si orice-ar fi tot trebuie sa-ti gaseasca ceva, iar daca nu-ti gaseste, inventeaza, pentru ca trebuie sa aiba si ei… activitate!… Si desi „curat”, daca vrei sa scapi si in procesul-verbal „curat”, trebuie sa contribui substantial, prin spaga, prin atentii, prin „sa traiiitzi, dom’ sef!” cand tu vezi limpede ca-i o mare lichea si se sterge la fund cu personalitatea ta, cu necazul tau, cu toata straduinta ta de a fi util familiei si tarii… Eu cred ca aici trebuie „lucrat”, nu la momeli de 500 de euro pe luna, pentru ca si aici se vor gasi doar putorile sa profite, cei care si afara tot frunze la caini stiu sa taie, iar un an de sponsorizare la un asa job, este extrem de bine-venit!…
    Asadar, romani „cu functii”, indiferent in ce domeniu ati fi voi: nu va mai afisati aroganta, fie ca sunteti angajati la aeroport, in politie, in primarie, in garda financiara… Nu va mai cocotati pe muntele egoismului de care dati dovada in fiecare clipa, chiar si in somn, fiindca nu prin ura, rautate, superficialitate se castiga intelepciunea, ci prin dragoste si fair-play fata de orice cetatean roman. Altfel, sa nu va asteptati sa muriti de batranete si nici sa va vedeti copiii bucurandu-se de averile voastre pe care le faceti prin lacrimile si oftatul celor si-asa napastuiti!…

    Raspunde
  9. Pai cei ce au peste 35 de ani ce faceti cu iei aia nu mai trebe sa manince sau ai trimiteti la azil de ex eu si sotie lucram in italia avem 37 ani cu noi ce faceti .? Rusine sa va fie ca nu stiti cum sa mai mintiti lumea cine credeti ca vine pentru bani astia cum a scris cineva mai sus da aia la care nu le place munca dar si aia se vor intoarce inapoi dupa un an aici cu 50 euro iesi din magazin cu cosu plin an Rominia maninci 2 zile din iei iar voi stricati la o masa 500 de euro si vreti sa prostiti tineretu cu 500 pe luna rusine guvernului Romin sa mai ia si iei exemplu din tarile occidentale cind vin in afaceri nu sa stea doar la mrse festive si zice ca a fost la tratat afaceri .Da dar ei vin sa isi trateze burtile pline de bunatati niste guvernanti mincinosi si tilhari.

    Raspunde
  10. SA MA CAC PE OFERTA LUI PONTA

    Raspunde
  11. Chiar asa,eu deja merg pe 36 de ani si sotia pe 35ani,si chiar m.ar bate bandul sa ma intorc in RO.,DAR CU SIGURANTA o sa-ti ceara acte peste acte ca mai bine te lasi pagubas,acte care nici nu stii unde sa le gasesti,si pe deasupra mai si pierd dosarul.Tatal mai asteapta de 1 an de zila pensia si mergand in tara sa se intereseza i se spune ca ei nu au primit nimic,iar cei din spania nu pot aproba pensia pana nu au confirmare de la statul Roman.Asta este interesul pe care il pun ,asa vor sa ne atraga in tara cu minciuni.
    Sa deschida buzunarul nu le este rusine.Sa ne mai astepte cativa ani buni……

    Raspunde
  12. nu fiti asa , eu sunt dispus sa ma duc acasa pentru bani astia , mai bine acasa decat o viata amanra in care nu te bucuri de nimik

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.