Sărbătoare creativă şi educativă pentru elevii unui liceu din Arad

Sărbătoare creativă şi educativă pentru elevii unui liceu din Arad

Pentru elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan’’ Arad, luna decembrie a adus activități dinamice și creative prin care și- au putut exprima trăirile, frământările și gândurile proprii perioadei pe care o traversează.

În acest context s-a desfășurat Cercul metodic la disciplina Consiliere și orientare, sub coordonarea ISJ Arad, având ca temă o problemă acută a societății românești: ,,Generația uitată acasă. Noi vrem părinți!’’.

Au fost dezbătute aspecte sensibile precum consecințele personale și sociale ale acestui fenomen, drepturile copilului și soluțiile pe care le găsesc ,,copiii bătrâni’’ pentru a gestiona situația dificilă în care se află.

Sfârșitul activității a însemnat pentru copii exprimarea neîngrădită a sentimentelor pe care le-au avut (printr-un exercițiu de sinceritate numind și argumentând emoțiile trăite pe parcursul lecției deschise). Decalogul părinte-copil realizat a sintetizat regulile dezirabile într-o familie în care comunicarea și acceptarea oferă echilibru.

Atelierele creative organizate cu elevii fiecărei clase au valorizat aptitudinile artistice și îndemânarea lor. Ideea de la care s-a pornit a fost întoarcearea spre trecut, spre tradiții și meșteșuguri. S-a lucrat cu lemn, culoare și suflet.

Activitățile au fost coordonate de către profesorii diriginți Hojda Vasile, Vasiescu Codruța, Olariu Oana, profesor Popovici Corina, Bradea Călin și Gavra Ovidiu, având susținerea profesorilor diriginți ai școlii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.