SOS! Centrul de recuperare pediatrică „Dalia” are nevoie de susținere pentru a putea păstra gratuitatea terapiilor

SOS! Centrul de recuperare pediatrică „Dalia” are nevoie de susținere pentru a putea păstra gratuitatea terapiilor

Centrul de recuperare pediatrică „Dalia” are nevoie de ajutor pentru a putea păstra gratuitatea terapiilor pentru copii.

În prezent, centrul oferă terapie gratuită pentru peste 100 de copii. Pentru a vă face o idee despre costurile implicate vă putem spune că, dacă ar fi să plătească totul, un părinte ar cheltui peste 4.000 de lei lunar, asta în condițiile în care acesta primește de la stat o indemnizație de asistent personal de cele mai multe ori de doar 2.300 de lei.

Pentru ca Centrul de recuperare pediatrică „Dalia” să poată păstra gratuitatea terapiilor e nevoie de ajutorul a cât mai multor persoane. În acest moment peste 100 de oameni donează lunar 4 euro, adică 20 de lei. Ar fi nevoie de încă două ori pe atâția susținători până în aprilie, pentru ca donațiile prin SMS să poată continua astfel încât centrul să ofere mai departe gratuitate pentru toți copiii. Mai apoi, ar fi nevoie de 2.000 de donatori pe lună pentru ca centrul să poată funcționa fără probleme, lună de lună.

„Avem nevoie de ajutorul vostru. Aici, la Centrul de recuperare pediatrică DALIA, facem tot ceea ce putem pentru a păstra gratuitatea terapiilor pentru copii. Ei sunt cei care suferă. Noi suntem cei care le putem oferi alinare.

Au fost diagnosticați cu tetrapareză spastică, hidrocefalie, amiotrofie spinală, artrogripoză, etc.  Despre oricare dintre bolile de mai sus dacă ați citi sau aţi întreba un medic, aţi afla că efectele sale asupra organismului sunt devastatoare.

Pentru noi, toţi ceilalţi, o astfel de viață pare imposibilă. Pentru acești copii, e viaţa lor de zi cu zi. O viaţă pe care nu o pot trăi fără ajutorul părinților și fără ajutorul nostru.

Două zile fără terapie și regresul lor este fulgerător. Dacă ieri ar fi putut face un singur pas sau mișca un pic mai mult un deget de la mână,  după două zile, corpul lor refuză să mai facă vreo mișcare. Se înțepenește.

Majoritatea bolilor de care suferă afectează sistemul muscular care trebuie zi de zi tonifiat prin terapii speciale.

Statul nu le oferă nimic. Nici una dintre terapii nu este compensată, nici măcar 10%. Și nici una dintre boli nu poate fi vindecată.

De aceea avem nevoie de voi. Centrul de recuperare pediatrică DALIA oferă toate terapiile în regim gratuit. Nici unul dintre cei peste 100 de copii care vin aici nu plătesc nimic. Și vrem să rămână așa pentru că terapiile costă foarte mult. Dacă ar fi să plătească totul, un părinte ar cheltui peste 4.000 de lei lunar. Și el primește de la stat o indemnizație de asistent personal de cele mai multe ori de doar 2.300 de lei.

Avem în acest moment peste 100 de oameni de bine care donează lunar 4 euro, adică 20 de lei. Nu e mult, e prețul a 2 cafele. Pentru copii e șansa lor de a fi un pic mai bine sau măcar de a nu fi mai rău.  Pentru noi e garanția gratuității terapiilor de recuperare.

Mai avem nevoie de încă de două ori pe atâția susținători până în aprilie, pentru ca donațiile prin SMS să poată continua și noi să oferim mai departe gratuitate pentru toți copiii. Mai apoi, ar fi nevoie de 2.000 de donatori pe lună pentru ca centrul să poate funcționa fără probleme, lună de lună. Pare mult, dar nu este, raportat la populația Aradului, unde acest centru funcționează, acasă lângă copiii care au nevoie de el.

Am făcut această campanie pentru că avem nevoie ca SOS-ul nostru să ajungă la cât mai mulți oameni. Numărul copiilor și al orelor de terapie este mai mare.

Terapeuții au  nevoie de salarizare pentru că lucrează cel puțin 8 ore pe zi și vrem să-i păstrăm cu noi. Pentru un copil e foarte important ca cel cu care lucrează să fie mereu același cu care s-a obișnuit, pentru că astfel va putea colabora mult mai ușor cu el. Celor mici le place să le spună pe nume, se bucură atunci când le zăresc în cabinet, au devenit prietenii lor, împart cu ei ciocolata și alte bunătăţi, fac parte din viața lor de zi cu zi. 

Ne-am bucura și noi și micuţii care vin aici să faci parte din cei care cred în ceea ce facem și vor să ne ajute. Să accepți să donezi în fiecare lună 4 euro, 20 lei, pentru ca toți acești copii să poată face mai departe terapia gratuită acasă, în Arad.

Terapia e vitală pentru viața lor. E singura speranță pentru părinții care luptă zi de zi pentru ei. Și e o luptă teribil de grea.

Dacă vrei să vii alături de noi, trimite un SMS la 8864 cu textul DALIA și cei 20 lei pe care îi donezi lunar vor face ca cei 100 de copii de care avem grijă să poată continua lupta lor zilnică cu boala.”, precizează reprezentanții Centrului de recuperare pediatrică „Dalia”

Sursa foto: Centrul de recuperare pediatrică „Dalia”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.