SUA amenință Rusia cu un RĂSPUNS AGRESIV! Președintele Ucrainei vorbește despre al treilea RĂZBOI MONDIAL

SUA amenință Rusia cu un RĂSPUNS AGRESIV! Președintele Ucrainei vorbește despre al treilea RĂZBOI MONDIAL

Ambasadorul SUA la ONU a amenințat cu un răspuns agresiv în cazul în care Rusia va folosi arme chimice în războiul din Ucraina. În contextul derulării ostilităților, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a spus că dacă negocierile directe cu omologul său rus Vladimir Putin vor eșua lumea se va îndrepta spre al treilea război mondial.

„Ceea ce vedem că se întâmplă este, din nou, acesta este o operațiune cu steag fals a rușilor. Ei avansează cu privire la ceea ce ar putea intenționa să facă. Am mai văzut cum se întâmplă. Ei sunt cei care au folosit arme chimice… Și suntem îngrijorați că ar putea folosi arme chimice în Ucraina”, a declarat Thomas-Greenfield, ambasadorul SUA la ONU.

Acesta a continuat: „Am fost clari, dacă escaladează la acest nivel, vom răspunde agresiv la ceea ce fac. Ați văzut până acum consecințele acțiunilor noastre împotriva Rusiei și împotriva lui Putin și ei simt acele consecințe. Și le vor simți mai mult dacă vor lua această decizie nefericită de a folosi arme chimice”.

În contextul derulării ostilităților, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a spus, într-un interviu pentru CNN, că dacă negocierile cu Putin vor eșua „asta ar însemna că acesta este al treilea război mondial.”

„Forțele ruse au venit să ne extermine, să ne omoare. Și putem demonstra demnitatea poporului nostru și a armatei noastre, că suntem capabili să dăm o lovitură puternică, suntem capabili să ripostăm. Dar, din păcate, demnitatea noastră nu va menține oamenii în viață. Deci, cred că trebuie să folosim orice format, orice șansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitate de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, asta ar însemna că acesta este al treilea război mondial”, a spus Zelenski.

Foto: Pixabay (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.