12 SFATURI UTILE amatorilor de DRUMEŢII MONTANE

12 SFATURI UTILE amatorilor de DRUMEŢII MONTANE

Având în vedere faptul că suntem în plin sezon de vară, iar odată cu începerea vacanței și a perioadelor de concedii va crește numărul de turişti în zonele montane ale judeţului Arad, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Arad face câteva recomandări iubitorilor de natură, care vor să petreacă momente de relaxare în liniștea și răcoarea pădurii.

1. Înainte de plecarea în excursie, informaţi-vă despre traseul turistic pe care doriţi să îl parcurgeţi, gradul de dificultate al acestuia și starea vremii.

2. Plecaţi la drum echipați adecvat pentru traseul ales. Nu uitaţi să puneţi minim în rucsac: harta zonei, telefonul mobil, lanternă, trusă de prim ajutor, apă și alimente suficiente pentru parcurgerea traseului.

3. Pentru traseele recomandate pentru mountainbike, utilizați biciclete corespunzătoare și în stare bună de funcționare, să vă echipați cu casca, ochelari și mănuși de protecție și luați cu dumneavoastră materiale pentru remedierea eventualelor defecțiuni sau pene de cauciuc.

4. Fixați-vă obiective realiste! Alegeți traseele în funcție de pregătirea fizică și psihică a celui mai slab din grup.

5. Nu plecaţi singuri la drum și nu vă abandonați colegii pe traseu. Anunțați la plecare măcar o persoană asupra traseului pe care doriți să îl parcurgeți și când preconizați să vă întoarceți.

6. Parcurgeți doar trasee amenajate, urmărind marcajele și indicatoarele de traseu.

7. În cazul apariției dificultăților pe traseu sau a înrăutățirii vremii, retrageți-vă spre cea mai apropiată localitate sau cabană.

cetate

8. Înainte și în timpul drumețiilor nu consumați băuturi alcoolice, medicamente sau alte substanţe cunoscute cu efecte asupra psihicului.

9. Nu deteriorați amenajările turistice, marcajele și indicatoarele. Nu scrieți și nu desenați pe semnele sau panourile turistice, pe pereții monumentelor istorice, pe stânci sau pe arbori.

10. Respectați natura! Nu deranjați flora, fauna, ceilalți turiști sau localnici întâlniți pe traseu.

11. Nu campați în locuri interzise. Nu lăsați gunoaie în urmă, nu tăiați vegetația și nu faceți focul în pădure sau pe pășuni.

12. În caz de accident, reacționați prompt și eficient pentru a proteja accidentatul, iar în caz de rătăcire, păstraţi unitatea grupului și sunați la Dispeceratul Național Salvamont, la numărul de telefon 0-Salvamont (0725826668) sau la numărul unic de urgență 112.

1

drumetie

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.