Senatorul Ioan Cristina se opune alegerii preşedinţilor consiliilor judeţene prin vot uninominal dintr-un singur tur

Senatorul Ioan Cristina se opune alegerii preşedinţilor consiliilor judeţene prin vot uninominal dintr-un singur tur

Senatorul liberal Ioan Cristina a anunţat că se opune legiferării sistemului de alegere a președinților consiliilor județene prin vot uninominal cu un singur tur.

Parlamentarul arădean afirmă că o astfel de lege conferă un avantaj consistent celor aflați deja în funcție iar PSD știe foarte bine acest lucru.

„Noi, la PNL, nu suntem de acord cu modificarea prin OUG a sistemului de alegere a preşedinţilor consiliilor judeţene. O astfel de modificare poate fi făcută numai după o dezbatere serioasă în Parlament şi cu societatea civilă”, susţine Ioan Cristina, spunând că o astfel de modalitate de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene a dus la instaurarea baronatelor PSD în România.

„Mai mult, există şi o problemă de constituţionalitate la această alegere prin votul direct al cetăţenilor, pentru că, practic, nu vorbim despre un «preşedinte al judeţului», ci despre unul al consiliului judeţean. În plus, chiar dacă am trece de problema constituţionalităţii, sistemul nu este în regulă, pentru că este dintr-un singur tur. Pentru a avea legitimitate, reprezentativitate, preşedinţii consiliilor judeţene ar trebui aleşi în două tururi de scrutin”, a precizat Ioan Cristina.

Potrivit parlamentarului liberal, justificarea prezentării unui astfel exprimă panica prin care trece PSD, care a pierdut sprijinul populației, precum și încercarea, prin orice mijloace, de conservare a puterii și după 2020.

  1. se opune
    dar cine se crede broscoiul asta !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.