Complexul Muzeal Arad prezintă începând cu data de 8 noiembrie o expoziție interactivă de bijuterie contemporană.
„Remains of the feast”, va putea fi vizitată în perioada 8 noiembrie – 6 decembrie la Muzeul de Artă Arad. Vernisajul va avea loc vineri, 8 noiembrie, la ora 18.
„Așa după cum v-am obișnuit în ultima perioadă, continuăm să aducem în atenția publicului arădean expoziții interesante, interactive care să atragă un număr cât mai mare de vizitatori, făcând astfel din Muzeu, un spațiu viu, unde publicul are posibilitatea să descopere, atât expozițiile temporare cât și expozițiile permanente. De această dată, propunem în cadrul Muzeului de Artă o expoziție de bijuterii, cu un mod de prezentare inedit, realizată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, expoziție care s-a bucurat de o apreciere deosebită atât în România, cât și peste hotare, în țări precum Italia, Grecia, Polonia și Spania”, a declarat Blaga Bogdan, managerul interimar al Complexului Muzeal Arad.
„Remains of the feast” este o instalație interactivă în care bijuteria contemporană și noile media devin oglinzi ale unei societăți de consum și risipă iar motto-ul expoziției este unul cât se poate de sugestiv: „Când ultimul copac va fi tăiat, când ultimul pește va fi prins și ultimul râu va fi otrăvit, doar atunci vom realiza că nu putem mânca bani”.
Organizată în perioada 8 noiembrie – 6 decembrie în cadrul Muzeului de Artă Arad, expoziția, semnată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, prezintă 20 de designeri, artiști vizuali și arhitecti explorează semnificația și sensul materialelor și tehnicilor de producție și potențialul designului de a adresa întrebări despre sustenabilitate, reciclare și consum responsabil.
Proiectul are ca tematică legenda Regelui Midas, a cărui dorință, de a transforma tot ceea ce atinge în aur, îi aduce pieirea. Aceasta este poate una dintre cele mai reprezentative metafore pentru societatea contemporană. Reluând masa mitică a lui Midas, într-un decor luxuriant, auriu, descoperim ceea ce lăsăm în urma unui „ospăț” în care am epuizat toate resursele. Într-un prezent în care fast-fashion a devenit a doua industrie poluatoare la nivel global dupa cea a petrolului, în care cheltuim mai mulți bani pe diete decât ar fi nevoie să hrănească toată populația înfometată a planetei și în care nivelul de poluare este în continuă ascensiune, proiectul ridică întrebări despre responsabilitate și acțiune.
Expoziția a fost prezentată anterior în cadrul Nopții Albe a Muzeelor 2018 în Galeria Galateca din București, fiind ulterior itinerată în cadrul unor evenimente internaționale de mare anvergură precum Artistar Jewels Milano, Festivalul Internațional Legnica din Polonia, Athens Jewelry Week și Joya Barcelona.
Lasă un comentariu