Senatorul Ioan Cristina, după decizia CCR: „Vom milita pentru adoptarea proiectului de lege privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale”

Senatorul Ioan Cristina, după decizia CCR: „Vom milita pentru adoptarea proiectului de lege privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale”

Senatorul Ioan Cristina a taxat decizia Curţii Constituţionale a României legată de neconstituționalitatea abrogării pensiilor speciale.

Potrivit senatorului liberal, în ciuda eforturilor Guvernului și a parlamentarilor PNL de a corecta o situație reclamată foarte des de cetățeni, Curtea Constituțională menține pensiile speciale în forma actuală.

„Toate pensiile speciale au fost introduse prin lege de majoritățile PSD. Florin Iordache a semnat nu mai puțin de patru astfel de propuneri legislative. Toate acestea trebuie să facă obiectul unor revizuiri şi unor reglementări pentru readucerea pensiilor într-un cadru al bunului simţ şi al decenţei”, a afirmat Ioan Cristina.

De remarcat, că PNL susține principiul contributivităţii în calcularea pensiilor, cu excepţia pensiilor de serviciu pentru cadrele militare.

Recent, PNL a propus în Parlament impozitarea progresivă a pensiilor speciale: cu 10% a pensiilor între 2001-4000 lei, cu 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei și cu 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei. „Vom milita pentru adoptarea proiectului de lege privind impozitarea progresivă a pensiilor speciale”, a declarat senatorul liberal.

  1. FOARTE BINE !CONSTITUTIA ROMANIEI NU PREVEDE FAPTUL CA AVEM DOUA CATEGORII DE CETATENI, TEBUIE SA APLICAM ACEEASI UNITATE DE MASURA, RESPECTIV DUPA CONTRIBUTIVITATE. CCR TEBUIE ALCATUITA DIN MAGISTRATI APOLITICI SI SA NU FIE PENSIONARI.

    Raspunde
  2. Neluțu Cristina , mare om mare caracter.hahahahaha…….

    Raspunde
  3. In curand apare fabula , Neluta Cristian si Zona Libera Curtici !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.