Odată cu trecerea de la starea de urgență la cea de alertă Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad anunță că instituie în continuare un pachet de măsuri obligatorii care să contribuie la prevenirea și limitarea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus.
Aceste măsuri sunt dispuse atât în raport cu beneficiarii, colaboratorii instituției, cât și cu structura de personal.:
• Se suspendă accesul publicului în instituție, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.
• Se suspendă audiențele fizice până la o dată ce va fi comunicată ulterior. Audiențele se vor acorda telefonic, conform următorului program: Iuni – marți în intervalul orar 10.00 – 14.00, iar vineri între 10.00 – 12.00. De asemenea, cetățenii au posibilitatea de a transmite o petiție scrisă, pe e-mail-ul secretariat@dgaspc-arad.ro sau faxul instituției 0257210055 /0257210035, urmând ca răspunsul să le fie comunicat în cel mai scurt timp.
• Toate certificatele de încadrare în grad de handicap se vor transmite prin poștă, cu confirmare de primire din partea beneficiarului. Valabilitatea urmatoarelor documente se mentine pentru o perioadă de 60 de zile de la încetarea stării de urgenta:
• a) certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap eliberate de Comisia pentru protecția copilului;
• b) certificatele de încadrare în grad și tip de handicap eliberate de Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap;
• c) atestatele de asistent maternal eliberate de Comisia pentru protecția copilului;
• d) atestatele de persoană sau familie aptă să adopte, eliberate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
• Toate opțiunile persoanelor cu dizabilități (cereri pentru: obținerea rovinietei, optiunile acord, pentru asistent personał sau pentru indemnizație lunară, pentru eliberarea cardului european de dizabilitate, etc.) vor fi transmise prin poștă, cu confirmare de primire.
În ceea ce privește contactul beneficiarilor din sistem cu exteriorul sunt în continuare adoptate o serie de măsuri care să reducă pe cât posibil contaminarea cu COVID-19
• Activitatea centrelor de zi rămâne suspendată, până la o dată care va fi comunicată ulterior.
• Se suspendă toate stagiile de practică de voluntariat pe o perioadä nedeterminată.
• Se interzice accesul persoanelor străine în centrele rezidențiale, respectiv vizitarea beneficiarilor, până la o dată care va fi comunicată ulterior, precum și părăsirea centrelor de către beneficiari.
• Se limitează ieșirea beneficiarilor din centrele rezidențiale, în comunitate (excursii, tabere, vizite) pâna la o dată ce va fi comunicată ulterior, excepție făcând cazurile bine justificate (ex. grup organizat cu însoțitor, cu purtarea obligatorie a măștilor și cu păstrarea distanței de 1,5m, maxim 3 persoane).
În ceea ce îi privește pe angajații DGASPC Arad și aceștia trebuie să respecte măsurile instituite odată cu trecerea la starea de alertă.
• La începerea programului de lucru, angajaților din aparatul propriu li se va măsura temperatura, care va fi menționată într-un registru special.
• Se vor utiliza tunelurile de dezinfecție amplasate la intrarea în sediul principal și secundar, precum și în centrele din subordine.
• Pentru gestionarea cât mai eficientă a riscului de infectare cu coronavirus, la nivelul fiecărui centru rezidențial vor exista 2 registre, unul pentru angajați, al doilea pentru beneficiari, în acestea notându-se, zilnic, valorile de temperatură corporală. De asemenea, la fiecare intrare în tură, personalul va completa și semna, pe propria răspundere, o declarație tip cu privire la starea de sănătate și eventualele interacțiuni cu persoane provenite din zona de risc.
• Se suspendă participarea angajaților la activități recreative, în comunitate, în afara orelor de lucru, a delegațiilor, întâlnirilor, evenimentelor, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad asigură echipament individual de protecție de muncă pentru angajați, măști medicale, mănuși chirurgicale, combinezoane de protecție și viziere.
Lasă un comentariu