VEȘTI PROASTE despre NOUA TULPINĂ de CORONAVIRUS: „Poate să crească BRUSC numărul celor infectați”. Ce MĂSURI s-au luat

VEȘTI PROASTE despre NOUA TULPINĂ de CORONAVIRUS: „Poate să crească BRUSC numărul celor infectați”. Ce MĂSURI s-au luat

Raed Arafat, șeful DSU, vine cu vești proaste privind noua tulpină de coronavirus, care a îngrozit deja Marea Britanie și a ajuns și în alte țări din Europa, precum Olanda, Danemarca sau Ucraina.

Acesta spune că este vorba de o tulpină mult mai contagioasă, mult mai agresivă, și care poate duce la o creștere bruscă a cazurilor.

„Tulpina are o contagiozitate mai mare, nu înseamnă că crește șansa ca cei care se îmbolnăvesc să aibă o formă mai gravă prin noua tulpină, ea duce la simptomele de agravare pe care le are și cea predominantă, dar faptul că se răspândește mult mai reprede, e cu 70 la sută mai agresivă, normal că poate să crească brusc numărul celor infectați. Ăsta e motivul pentru care preventiv s-au luat mai multe restricții în celelalte țări, în așteptarea unei analize mai clare. Franța a luat decizia de a închide transporturile aviatice și feroviare până ce, în 48 de ore, să se ajungă la o analiză mai amplă. Noi am luat decizia pe 14 zile, sunt țări care au luat pe 10 zile”, a spus Arafat la o televiziune de știri, potrivit realitatea.net.

„Urmează să analizăm situația, dacă vedem că nu mai necesită aceste măsuri, putem renunța la ele. Reacția noastră e una normală și așteptăm să vedem care vor fi deciziile la nivel european”, a adăugat el.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.