Spitalele primesc VACCINURILE împotriva CORONAVIRUSULUI. În șase luni, populația ar trebui să fie imunizată în proporție de 60 – 70%

Spitalele primesc VACCINURILE împotriva CORONAVIRUSULUI. În șase luni, populația ar trebui să fie imunizată în proporție de 60 – 70%

În România a început astăzi vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 iar până la mijlocul anului ar trebui să se asigure o imunizare a populației în proporţie de 60 – 70% împotriva noului coronavirus, anunță Digi 24, care citează Agerpres.

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, șeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare, a declarat că, dacă lucrurile decurg bine, în următoarele şase luni ar trebui să se asigure o imunizare a populaţiei în proporţie de 60 – 70% împotriva noului coronavirus.

„Dacă lucrurile decurg bine şi disponibilitatea vaccinurilor va fi aceea de care noi avem nevoie, ar trebui ca în primele şase luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60 – 70 la sută din populaţie, ceea ce reprezintă nivelul la care consecinţele pandemiei sunt mult diminuate şi putem pune punct acestui flagel”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul a fost prezent duminică la Institutul „Matei Balş”, pentru a asista la administrarea primelor doze de vaccin împotriva noului coronavirus, prima persoană din România care s-a vaccinat fiind o asistentă medicală.

Luni, 28 decembrie, România va primi următoarea tranşă de vaccinuri. Marţi, acestea vor fi distribuite unităţilor medicale din țară.

  1. Dupa mine noi aradenii nu vom fi vaccinati nici dupa trei ani. Nu exista infrastructura. Baba Maria de la Paiuseni cand va fi vaccinata si cum.

    Raspunde
  2. …”dupa” ..tine

    Raspunde
  3. Nici macar vaccinul antigripal nu am reusit sa-l obtin.
    Ei au vorbit despre 3.500.000,00 de doze. Unde sunt.
    Vorbe goale ala F….a.
    Medicii de familie cu peste 1000 de pacienti au primit cca 15 fiole.
    Despre ce vorbim. Asa demagogie nu am vazut niciodata. Comunistii daca a fost vorba de vaccin au actionat pentru toata populatie si cu succes si cu responsabilitate.
    Noi nici nu avem o masina sa transportam aceste vaccinuri.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.