Educația este vitală pentru a schimba viitorul uneia dintre cele mai sărace comunități din Arad.
După doi ani de acțiuni sociale în rândul familiilor de pe această stradă, Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR), prin filiala Arad, pornește un nou program de educație prin artă pe care arădenii îl pot susține prin donații de instrumente muzicale și alte materiale necesare.
Un bloc de desen, un set de creioane colorate, o vioară sau un blockflote ce nu mai sunt folosite: toate pot ajuta voluntarii SAMR Arad să ducă mai departe programele educaționale pe care le desfășoară, încă din 2018, în comunitatea din strada Mărului. Misiunea Maltezilor este de a dezvolta aici un nou proiect care să-i ajute pe copii să depășească condiția impusă de starea de sărăcie extremă în care se află, folosindu-și talentele native pentru a se dezvolta și a se educa.
Din cei 200 de copii incluși, deja, în programele sociale ale organizației, SAMR Arad a selectat 15, cu vârste între 6 și 14 ani. Fiecare dintre ei a probat un talent nativ ieșit din comun, fie în zona desenului, fie în zona muzicii. Ei vor fi incluși într-o grupă specială care va beneficia, de două ori pe săptămână, de cursuri cu profesori specializați.
„Eforturile din ultimii doi ani ne-au ajutat să facem progrese deosebite cu copiii din strada Mărului, în condițiile în care mai puțin de 10% dintre ei frecventează o școală. Unii dintre ei sunt cu adevărat speciali și investiția de timp și resurse în aceste talente poate ridica nivelul de educație și motivare pentru toți. Orice donație de materiale și instrumente este binevenită”, spune Anamaria Szelelki, coordonatorul proiectului.
SAMR Arad a reușit, printr-un grant oferit de The Global Fund for Forgotten People, să asigure finanțarea necesară pentru a acoperi o parte din costurile legate de derularea proiectului. Apelul către arădeni este de a ajuta și ei, prin donarea de materiale – creioane, acuarele, pensule, instrumente muzicale și orice altă contribuție care poate susține orele de artă.
Materialele pot fi donate la sediul organizației din strada G. Barițiu nr 13/ap1, în perioada 28 ianuarie – 25 februarie, în fiecare zi de luni (orele 16:00 -18:00) și joi (orele 14 – 18 ). Cei care vor să ia legătura direct cu echipa Malteză o pot face și telefonic , la unul dintre numerele 0745801538 (Szelelki Anamaria) și 0753992076 (Farkas Victoria Ana) .
Înființată în 1991, Serviciul de Ajutor Maltez în România are, în prezent, 17 filiale în întreaga țară, derulând programe în beneficiul persoanelor aflate în nevoie: vârstnici, bolnavi, persoane cu deficiențe, copii din familii defavorizate și alte grupuri defavorizate. Voluntarii SAMR se implică constant pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie să ducă o viață demnă , fără să țină cont de etnia , religia , sexul sau apartenența politică a acestora, militează pentru respectarea valorilor creștine, promovează cultura și respectul între oameni și construiesc spiritul comunitar.
Lasă un comentariu