ARCD: „Românii nevaccinați sunt discriminați prin noile relaxări”

ARCD: „Românii nevaccinați sunt discriminați prin noile relaxări”

Guvernul a decis, la finalul săptămânii trecute, relaxarea mai multor activități începând cu data de 1 iunie.

Partea problematică, conform unui comunicat transmis de către Asociația pentru Reformă Civică și Democrație, este că prin această hotărâre de Guvern se extind doar libertățile celor care s-au vaccinat.

Reprezentații ARCD sunt de părere că acest lucru va crea, pe termen lung, o serie de discriminări între cei vaccinați și nevaccinați, iar prin urmare nu toți arădenii se vor bucura de relaxările mult așteptate.

Mai exact, una dintre măsurile discriminatorii ar fi interzicerea accesul românilor nevaccinați la evenimentele cu un număr mai ridicat de persoane, la care, conform hotărârii Guvernului, vor putea participa, strict, doar cei care au dovada vaccinării complete.

De altfel, o altă măsură discriminatorie este și cea de a deschide cluburile, barurile și discotecile la o capacitate de 50%, însă, din nou, doar pentru persoanele vaccinate.

„Atât eu cat și ARCD suntem împotriva oricărei forme de discriminare, deși sunt efectuate în numele unei așa-zise protecții, pentru că nu este constituțional. Rog toate ONG-urile și pe cei care sunt discriminați să ia atitudine și să intenteze procese. Putem chiar face semnalări la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării”, a declarat Samuel Caba, președintele Asociației pentru Reformă Civică și Democrație.

  1. Atata timp cat sineva decide ca nu DORESTE sa se vaccineze, nu se poate considera discriminat. Vaccinarea este gratuita, ergo si argumentul financiar este caduc.

    Raspunde
    • Și atunci care este problema. Apropo relaxarea a venit la 1 iunie, dar cei ce vin din România, tot din zona roșie este considerat, cum vine asta, ne-am timpit cu toții, deci ridicarea restricțiilor este ca urmare a reducerii infectării, nu-i asa?

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.