În războiul cu țânțarii și tigrii platanului, care au INVADAT orașul, Primăria Arad luptă doar terestru

În războiul cu țânțarii și tigrii platanului, care au INVADAT orașul, Primăria Arad luptă doar terestru

Primăria Arad anunță o nouă acțiune de dezinsecție în municipiu, o veste care ar fi putut fi bună pentru locuitorii orașului de pe Mureș.

Din nefericire pentru arădeni, administrația locală a decis ca dezinsecția să fie realizată doar terestru, nu și aerian așa cum se facea în trecut (când această metoadă părea să fie cât de cât eficientă) și așa cum încă se face în alte localități din județul Arad, cum ar fi Pecica.

Motivul care stă în spatele deciziei luate de conducerea Primăriei este raportul de consultanță al specialiștilor de la Institutul Cantacuzino, raport care precizează faptul că nu este recomandat tratamentul aerian penru așezări umane și în plus mai spun reprezentanții administrației locale acesta nici nu ar fi eficient, fără însă să-și susțină această afirmație cu argumente concrete.

„Primăria Municipiului Arad, prin intermediul operatorului specializat, va  desfășura o nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public şi privat al municipiului Arad. Tratamentul va fi aplicat pe timp de noapte, în intervalul 21 – 27 iulie 2021, între orele 21 și 5. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi corespunzător. Substanța folosită în acţiunea de dezinsecţie terestră este Cymina Ultra –insecticid sub formă de micro-emulsie concentrată, cu spectru larg de acţiune destinat combaterii artropodelor (combaterea insectelor zburătoare și târâtoare: ţânţari –din speciile Culex Pipiens, Aedes, Albopictus; muşte –Musca Domestică, gândaci, furnici, ploșnițe, păduchi, viespi, păianjeni, molii, căpușe, etc). Produsul este avizat de Ministerul Sănătăţii, deci nu afectează oamenii sau animalele. Tratamentul chimic specific de dezinsecție terestră se va aplica pe toate aliniamentele stradale, zonele verzi, în toate cartierele municipiului (fâşii verzi plantate, spaţii verzi lângă condominii, parcuri, scuaruri, malurile Mureşului, a canalelor deschise, Lacul Pădurice):  Alfa, Aradul Nou, Aurel Vlaicu, 6 Vânători, Bujac, Centru, Confecţii, Drăgaşani, Funcţionarilor, Gai – Poltura, Grădişte, Micălaca, Mureşel, Pârneava, Şega, Silvaş –Cadaş, Subcetate, Sânnicolau Mic și Insula a III -a Mureș. Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecție (delarvizare) trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de delarvizare în spaţii deschise pe malurile apelor, în depozite de anvelope uzate, subsoluri de la blocuri etc. în perioada de desfăşurare a acţiunilor de delarvizare efectuate pe domeniul public şi privat”, precizează reprezentanții Primăriei Arad.

Și în orașele vecine acțiunea de dezinsecție este făcută atât la nivel terestru cât și la nivel aerian. Potrivit site-ului de stiri timispress.ro, la Timișoara dezinsecția din iunie a fost făcută terestru și aerian.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.