Află ce poți face de Crăciun în timpul crizei sanitare și care sunt activitățile pe care le poți face cu ocazia acestei sărbători în familie, acasă.
Criza sanitară de la finalul anului 2019 a marcat schimbarea modului de petrecere a Sărbătorilor de iarnă și a condus la suspendarea sau anularea anumitor tradiții și la restricționarea călătoriilor la nivel național și internațional. În 2020, peste 1 miliard de omeni din întreaga lume au stat în izolare ca urmare a acestei crize sanitare.
Oamenii și-au creat noi tradiții de petrecere a sărbătorilor în familie. Astfel, aceștia au început să urmărească mai mult conținut pe platformele de streaming online (creștere de 44% în ultimele trei luni ale anului pentru principalele platforme) sau să joace pe site-urile de i-gaming cu rotiri gratuite fără depunere ori chiar să participe la loteria spaniolă de Crăciun – El Gordo. Oare ce putem face anul acesta, cu ocazia Crăciunului, dacă va mai continua criza sanitară?
Tradiții de Crăciun pe întreg Globul
Se spune că peste 75% dintre spanioli își cumpără bilete cu ocazia loterii de Crăciun (El Sorteo Extraordinario de Navidad) și urmăresc întreg spectacolul pregătit pentru această festivitate ce s-a transformat deja într-o tradiție (a început în 1812). Americanii cheltuiesc în jur de 6 miliarde de dolari pentru decorațiunile de Crăciun cu care își împodobesc locuințele. Chiar dacă majoritatea acestor decorațiuni sunt produse în China, numai 1% din populația chineză celebrează această sărbătoare.
Pentru francezi, această sărbătoare înseamnă pregătirea unei mese speciale, care reunește 7 feluri principale și 13 deserturi. Australienii îl întâmpina pe Moș Crăciun în jurul unui barbeque sau “barbie”, așa cum le place acestora să îi spună grătarului. Peste 50% dintre suedezi, în schimb, își petrec ziua de Crăciun în fața micului ecran urmărind programul Disney Christmas Special, ceea ce a transformat acest show într-un dintre cele mai populare spectacole TV din lume.
Germanilor le place să petreacă Ajunul Crăciunului mergând pe la prieteni și vecini pentru a le admira bradul de Crăciun, în timp ce gustă dintr-un “schnapps”. Americanii, englezii, canadienii, australienii și francezii cheltuiesc între 500 și 1300 de dolari pentru cadourile de Crăciun. În Olanda, se pare că oamenilor le place să își facă cumpărăturile din magazinele terestre, iar nu din cele online, așa cum se întâmplă în majoritatea celorlalte țări.
Vizitatul rudelor sau petrecerea Crăciunului în alte zone reprezintă o tradiție pentru 69 de milioane de oameni la nivel global. Aceștia își petrec timpul călătorind în diverse regiuni în intervalul 21-25 decembrie. Românii au preluat o parte din aceste tradiții ale celorlalte popoare, păstrându-și în același timp și activitățile tradiționale precum obiceiurile populare de iarnă și sacrificatul porcului.
Lasă un comentariu