Aradul fără primar

Titlul ar putea surprinde, ştiindu-se că Aradul are un primar, în persoana lui Gheorghe Falcă. Şi încă ce primar! Unul care a făcut istorie în municipiu. Şi încă ce istorie!

Titlul ar putea surprinde, ştiindu-se că Aradul are un primar, în persoana lui Gheorghe Falcă. Şi încă ce primar! Unul care a făcut istorie în municipiu. Şi încă ce istorie!

Revenind la titlu, de când Falcă a anunţat că renunţă la Primărie din 2016 şi îşi caută „urmaş”, lumea politică arădeană este în fierbere. Deşi Falcă şi-ar dori un „urmaş”, un fel de succesor la tron ca şi în Evul Mediu, adversarii săi caută o „alternativă”, pentru a scăpa oraşul, odată pentru totdeauna, de influenţa actualului primar. Mai au timp, desigur. Dar nu timpul este principala lor problemă, ci faptul că „alternativa” la „urmaşul” lui Falcă se întrevede greu.

În tot acest timp, Falcă tace şi „coace”. Pentru el e capăt de drum. La Arad, cel puţin. Asta dacă nu cumva se răzgândeşte. A făcut destule, şi bune, şi rele. Cu cele bune se laudă, pe cele rele nu le recunoaşte.

Unii şi-l vor aminti pentru demolarea stadioanelor, a însăşi istoriei fotbalistice a Aradului. Deocamdată, doar a demolat, neconstruind nici unul „adevărat” în loc. Sperăm să o facă totuşi, la UTA, aşa cum a promis.

Unii şi-l vor aminti spumegând la adresa adversarilor politici, împroşcându-i cu noroi, pentru ca mai apoi să „lăcrimeze” la catafalcul unuia dintre ei.

Alţii şi-l vor aminti machiavelic, cum a pus mâna pe PDL, cum a eliminat din jurul său toate persoanele incomode, chiar şi pe cele apropiate, din familie, cum a fost Gheorghe Seculici.

Unii şi-l vor aminti în legătură cu afacerea „Fabrica de Zahăr”, care i-a atârnat ani de zile pe umeri şi din cauza căreia a plătit în ceea ce priveşte cariera politică. Chiar şi aşa, a fost „la cinci minute” de a fi numit premier.

Nu puţini sunt cei care şi-l vor aminti pentru ceea ce a făcut la Ştrandul Neptun, unde, în urma unor decizii ale administraţiei, zona barurilor şi a cluburilor – un fel de Mamaia a vestului ţării – a ajuns o ruină.

Alţii îşi vor aminti că a desfiinţat Casa de Cultură a Municipiului. Sau, îşi vor aduce aminte ce s-a întâmplat la Filarmonica de Stat în timpul mandatului său.

Desigur că mulţi şi-l vor aminti şi pentru lucrurile bune pe care le-a făcut. Pentru lucrările mari de infrastructură, asfaltări, introducerea de apă şi canalizare şi aşa mai departe. Nu o să le enumăr aici, pentru că a avut grijă să şi le treacă în revistă şi singur, la celebrarea celor 10 ani de când se află la conducerea Aradului. Incontestabil, a făcut suficiente lucruri bune pentru Arad. Şi-a pus amprenta pe dezvoltarea oraşului.

Cu bune, cu rele, ăsta e primarul Aradului. Iar provocarea noastră e să-i găsim înlocuitor. Unul atât de bun încât să-l facem să nu se răzgândească în privinţa renunţării!

  1. eu te propun pe tine…ai toate atuurile/deprinderile/talentele ca sa devii un primar la fel (de bun) ca Jita

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.