Faptele contează în final

Faptele contează în final

Nu am crezut aproape niciodată în proiectele făcute de Pavel Piroș. Omul de afaceri arădean s-a plimbat pe la Vladimirescu, Sebiș, a promis multe acolo, dar a făcut puține. A ajuns în cele din urmă la Pâncota, unde a continuat să vorbească de lucruri mărețe.

Nu am crezut aproape niciodată în proiectele făcute de Pavel Piroș. Omul de afaceri arădean s-a plimbat pe la Vladimirescu, Sebiș, a promis multe acolo, dar a făcut puține. A ajuns în cele din urmă la Pâncota, unde a continuat să vorbească de lucruri mărețe. Nu puțini au fost cei care au spus că el este mai mult cu vorba, mai puțin cu banii. Că, de fapt, doar Primăria este cea care investește. Timpul a demonstrat însă contrariul.

Pavel Piroș a realizat că și fotbalul poate fi transformat într-o afacere. Dar, pentru asta, mai întâi trebuie să investești. Și a făcut-o. El în lotul de jucători, Primăria în arena sportivă. Ușor, ușor, Pâncota a promovat din liga a patra până în liga a doua. Iar baza sportivă începe să arate din ce în ce mai bine. Pe lângă seriozitatea celor două părți care asigură liniștea financiară, mai există un aspect foarte important. Piroș a asigurat stabilitatea la nivelul băncii tehnce. Dan Cuedan a rămas antrenor indiferent de rezultatele mai puțin bune obținute la un anumit moment dat. Și a confirmat așteptările, aducând gruparea din Podgorie până în al doilea eșalon fotbalistic al țării. Gheorghe Feieș ar avea multe de învățat de la rivalii săi sportivi. Primarul Sebișului schimbă antrenorii la fiecare bătaie mai puternică a vântului și se întreabă, mereu, de ce tot pompează bani în jucători, dar rămâne an de an în liga a treia. Secretul este unul simplu. Constanța e cea care îți aduce performanță pe termen îndelungat.

La ora actuală, Pâncota este un model demn de urmat în toată România, nu doar în Arad. Conducătorii au un plan bine pus la cale, pe care îl urmează cu strictețe. Au pus bazele unei echipe serioase, cu jucători autohtoni care își doresc performanță în Arad. Au investit masiv în tot ce înseamnă baza de antrenament, stadion, logistică, iar acum culeg roadele. Presimt că performanța nu se va opri aici pentru Pâncota. Și că ușor, ușor, Şomii vor deveni noua echipă fanion a județului. Totul ține însă de respectarea acelorlași pași, ca și până acum. Fără glorie de moment, urmată de catastrofă. Fără decizii luate la cald și nervi. Pentru că, în cele din urmă, doar rezultatele finale contează, nu o notă mare luată la un test în mijlocul semestrului.

Foto: http://pancotacity.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.

Articole mai noi
Articole mai vechi