Pot trişa dealerii la ruletă

Ruleta este fără discuţie cel mai longeviv joc prezent în oferta oricărui cazino de pe planetă. Este numit cel mai adesea regina jocurilor de cazino atât prin modul incitant în care se joacă cât şi datorită popularităţii de care se bucură.

Este magic să urmăreşti bila care îşi caută pe roata ruletei buzunarul în care să se odihnească şi dacă acel număr este şi cel pe care ai pariat nu poţi să ai decât o reacţie de bucurie. Pariul tocmai ce s-a adeverit şi în cont ţi-au intrat o mulţime de bani.

Este şansa ta şi nimeni nu are dreptul să îţi ia doza de noroc care ţi se cuvine. Poate dealerul să facă acest lucru şi să te falimenteze de fiecare dată? Vom discuta despre acest aspect în rândurile care urmează aşa că dacă vrei să te lămureşti citeşte-le cu atenţie.

Ar vrea un dealer să îi pună beţe în roate unui jucător?

Jocurile live funcționează diferit de alte jocuri de cazino. Luăm un exemplu concret. Dacă ai accesat Big Bass Bonanza demo poate ca îți plac sloturile şi vrei să testezi cu 0 lei un joc de noroc. Apeşi butonul de start şi laşi pictogramele tematice ale jocului să aterizeze pe ecranul de joc. Vei observa imediat dacă înregistrezi un câştig sau dacă eşti în postura să mai creditezi jocul cu încă o învârtire care te va costa miza stabilită.

Dar dacă alegi ruleta, nu vei fi în nici un caz obligat să apeşi vreun buton, decât dacă alegi să joci în mediul online. Însă îţi place interacţiunea cu un dealer adevărat aşa că alegi întotdeauna un cazino unde un asemenea profesionist te aşteaptă.

Şi îţi pui cu siguranţă o întrebare pe care fiecare jucător de ruletă o are, oare dealerul îmi va pune beţe în roate? Este posibil ca eu să pariez ştiind că sunt un norocos şi întotdeauna cel care aruncă bila pe roata ruletei să aplice o şmecherie prin care să mă facă să pierd?

În mod clar un dealer nu poate interveni în nici un fel în rezultatul final al ruletei, astfel încât să se ofere oricărui jucător o şansă reală de câştig financiar. Este profund ilegal să facă acest lucru şi în cazul în care este prins va înfunda cu siguranţă puşcăria.

Un dealer este în fond un angajat care are în fişa postului deservirea jocului de ruletă nu măsluirea acestuia. El este pus acolo să pună în mişcare roata ruletei, să arunce bila, să colecteze pariurile şi să înmâneze câştigurile.

Este adevărat că poţi să dai de tot felul de dealeri care reacţionează în funcţie de personalitatea lor distinctă.  Poţi găsi unul care se întristează atunci când pierzi sau unul care zâmbeşte maliţios în colţul gurii în aceeaşi situaţie.

Poţi găsi chiar un dealer care îţi împărtăşeşte bucuria câştigului, evident în termeni mai reţinuţi decât ai tăi. El este doar la muncă dar în egală măsură îl recomandă pentru această funcţie modul în care ştie să interacţioneze cu jucătorii şi să îi atragă la masa de joc pe care o deserveşte.

Şi o să răspundem clar la întrebarea dacă un dealer vrea să îţi pună beţe în roate şi să te facă să pierzi la fiecare pariu. Nu, în nici un caz, ruleta este un joc de noroc şi numai hazardul este cel care intervine în determinarea câştigurilor şi nu un dealer!

Pot dealerii să evite anumite rezultate?

Dacă ai ales să joci la ruletă înseamnă că eşti atras de magia acestui joc care refuză să îmbătrânească. Aştepţi deci că dealerul să îşi facă treaba, să arunce bila pe roata ruletei şi aceasta să cadă pe buzunarul cu numărul pe care tocmai ce ai pariat.

Ştii deja cum funcţionează ruleta, roata se învârte într-un sens de către dealer şi tot acesta aruncă bila pe roată dar în sens contrar. Şi în momentul în care bila se hotărăşte să aterizeze pe un număr ştii dacă eşti câştigător sau dacă nu.

Şi în acest caz jucătorii îşi pun o altă întrebare, este  posibil ca dealerul să influenţeze bila să cadă pe anumite numere? Şi o să răspundem cât se poate de clar şi la această întrebare, în mediul online asemenea lucruri nu se pot întâmpla.

Orice joc este guvernat de către RNG, aşa că numai norocul face că numărul pariat de tine să fie şi cel pe care bila aterizează. Nu se pot măslui ruletele în online pentru simplul fapt că jocurile sunt verificate constant de organisme independente tocmai pentru a garanta corectitudinea acestora.

Dar într-un cazino fizic, unde jocul de ruletă este deservit de către un dealer, se poate întâmpla acest lucru? Adeseori măsluirea jocului de ruletă a făcut obiectul unor filme de succes în care industria jocurilor de noroc era promovată obsesiv.

Mituri despre dealeri și rueltă

Se insista pe ideea de măsluire a rotorului ruletei, astfel încât bila să aterizeze pe anumite numere. Se implica în această înşelătorie şi dibăcia dealerului, care trebuia să arunce cu o anumită viteză bila pe roata ruletei astfel încât jucătorii să piardă fiecare pariu.

Şi dacă alegeai să pariezi pe culoare şi aici se credita faptul că dealerul avea undeva la sol amplasată o pedală care determina culoarea pe care bila va ateriza. Se observa ce culoare prevalează în pariuri şi ca prin minune bila cădea exact pe cealaltă.

În acest fel se diminuau câştigurile jucătorilor şi în mod clar creşteau cele ale cazinoului. Este un asemenea scenariu posibil? Ai înclina să spui că da, mai ales că nu poţi verifica mecanismul ruletei dintr-un cazino fizic deşi în mod sigur acesta este verificat periodic de organisme independente.

Şi în acest scenariu poate un dealer să influenţeze rezultatul unei învârtiri de bilă pe roata ruletei? Poate că dealerul nu întotdeauna aruncă cu aceeaşi viteză bila sau nu învârte atât de energic roata, putând în acest fel influenţa numărul sau culoarea câştigătoare.

Deşi ambele scenarii sunt posibile, înclinăm să credem că astfel de manipulări din partea dealerului nu sunt posibile într-un cazino respectabil. În fond cazinoul câştigă întotdeauna aşa că nu vedem de ce ar avea nevoie de asemenea manifestări care nu ar face decât să îi scadă semnificativ numărul de jucători.

Concluzie

Pot trişa dealerii la ruletă astfel încât jucătorii să piardă constant?  Nu credem în acest scenariu şi dacă ai intrat într-un cazino fizic ştii că o asemenea locaţie este plină de camere de supraveghere care au rolul principal de a asigura corectitudinea jocului. Însă indiferent de varianta de ruletă la care alegi să joci nu uita că numai jocul responsabil te fereşte de probleme aşa că adoptă-l şi practică-l constant. 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.