Orașul arădean cu șomaj zero și peste 1.000 de antreprenori la 5.000 de locuitori

Orașul arădean cu șomaj zero și peste 1.000 de antreprenori la 5.000 de locuitori

Contribuția comunității locale a dus la dezvoltarea orașului Sebiș, care are acum un mediu economic dinamic susținut de peste 1 000 de antreprenori la 5 000 de locuitori.

Influența fondurilor europene în dezvoltarea orașului Sebiș se vede în construcția bugetului orașului, care a crescut de la 6 milioane de lei la peste 52 de milioane de lei, a spus primarul Cristian Feieș, în cadrul unei conferințe de presă.

„Experiența în Consiliul Județean Arad m-a ajutat în activitatea de primar. În scurta perioadă la Primărie, am dus bugetul local de la 6 milioane de lei la peste 52 de milioane de lei, prin efortul susținut de a atrage fonduri europene și guvernamentale”, a declarat acesta.

Primarul Feieș a subliniat contribuția comunității locale la dezvoltarea orașului, cu un mediu economic dinamic susținut de peste 1 000 de antreprenori la 5 000 de locuitori.

„Avem un excedent de locuri de muncă, furnizăm servicii sociale către alte comunitățile din jur, în special prin spitalul în care investim peste 5 milioane de euro. După Consiliul Județean, suntem cel mai mare investitor în sistemul de sănătate din județul Arad! Avem investiții în învățământ pentru cei peste 1100 de copii, construim o grădiniță nouă și reabilităm școlile, am reușit să reformăm partea de cultură și sport. Merită să menționăm o investiție privată care face probabil din Sebiș în acest moment cel mai mare producător de energie verde din județ, un parc de panouri fotovoltaice pe 40 ha de teren care produce 15 MW h și există interes pentru extinderea cu încă 60 de ha, cu putere instalată de 60 MW h. De asemenea, avem o plantație de 70 de ha de alun, investiție privată din fonduri europene, probabil cea mai mare din județ. Încercăm să creăm un mediu propice pentru mediul de afaceri care ajută la dezvoltarea județului”, a mai precizat primarul Cristian Feieș.

Sebiș, un pol de dezvoltare pentru localitățile din jur!

Prezent la conferința de presă, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a precizat că primarul Cristian Feieș este „cel care în ultimii ani a reușit să genereze proiecte europene consistente pentru dezvoltarea orașului”. Potrivit autorităților, Sebișul este al doilea oraș din județul Arad care a declarat șomaj zero, fiind un pol de dezvoltare pentru localitățile din jur.

„Primul, Chișineu-Criș, profită de poziția geografică, la granița cu Ungaria, dar Sebișul aflat la poale de munte, izolat, este o revelație plăcută pentru cei care nu i-au urmărit parcursul. Însă cei avizați de felul cum au decurs lucrurile în orășelul din Țara Moților au avut indicii despre dezvoltarea sa. Sebișul a fost primul oraș din România unde a început canalizarea integrală. Se întâmpla în mandatul primarului Gheorghe Feieș, care a îndrăznit să înceapă să construiască și primul sediu nou de primărie și prima casă de cultură, după Revoluție, la nivel național. Fiul său, Cristian Feieș, ales primar la alegerile din anul 2020, a mers și mai departe. A pus Sebișul pe harta fondurilor europene și a marilor proiecte naționale. În mandatul lui Cristian Feieș, Sebișul a depus pe Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” proiecte pe toate cele trei axe deschise: pe extinderea rețelei de apă aproximativ 5 milioane Euro, pe modernizarea rețelei de canalizare aproximativ 7 milioane Euro, pe infrastructură rutieră aproximativ 3 milioane Euro și se dorește un proiect pentru rețeaua de gaz 2 milioane Euro. Prin ADR VEST Sebișul are mai multe proiecte, dintre care unul finalizat – Ambulatorul la Spitalul de Boli Cronice Sebiș, în valoare de 500.000 euro. Cele două proiecte în implementare sunt  Ambulatoriul de Pneumologie la Spitalul de Boli Cronice Sebiș (în valoare de 1,5 milioane Euro) și un proiect ce vizează îmbunătățirea calității vieții în orașul Sebiș în valoare de 3 milioane Euro prin care se construiește un bloc cu 24 unități locative. Repet, sunt și altele, care confirmă faptul că Sebișul este un oraș condus bine. Cristian Feieș a adus un aer proaspăt, necesar, în administrația locală din Sebiș, nu doar continuând proiectele tatălui său, ci regândind actul administrativ și repunându-l pe bazele eficienței economice”, a adăugat Iustin Cionca.

Președintele Iustin Cionca a amintit proiecte în valoare de peste 1,1 milioane de euro ale CJA în Sebiș: Casa de Cultură, Podul peste Valea Deznei, Reparații la bisericile penticostală, ortodoxă, reformată, extinderea trotuarelor pavate, reparații și modernizare la secția de neurologie a spitalului, realizarea drumului de centură și a podului care îl deservește, asfaltare străzi, extinderea modernizării la spital, modernizare și retehnologizare la stația de epurare, asfaltarea drumului Sebiș-Sălăjeni, extinderea și modernizarea corpului D de la spital, amenajarea locului de joacă din parc, reabilitarea intersecției dintre Bulevardul Victoriei și Piața Arenei.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. Cati sunt cu ajutor social atunci?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.