Zi specială la Arad: UTA împlinește 78 de ani

Zi specială la Arad: UTA împlinește 78 de ani

UTA împlinește astăzi 78 de ani de la înființare.

La 18 aprilie 1945 lua naștere cea mai frumoasă poveste a Aradului, povestea Bătrânei Doamne a fotbalului românesc. De-a lungul timpului a purtat mai multe nume (ITA, Flamura Roșie), dar UTA a rămas denumirea scrisă cu litere de aur în istoria fotbalului. A fost de șase ori campioană și a câștigat de două ori Cupa României. A eliminat-o din Cupa Campionilor Europeni pe deținătoarea trofeului, campioana intercontinentală Feyenoord Rotterdam, o performanță considerată, la vremea respectivă, a opta minune a lumii și a fost prima echipă românească ajunsă în sferturile de finală ale unei cupe europene (UEFA).

Acum, la ceas aniversar, să le dăm cuvântul celor care o iubesc cel mai mult, adică suporterilor.

În urmă cu 78 de ani, din ambiția unuia dintre cei mai importanți oameni din istoria Aradului, a luat naștere cel mai important simbol al acestui oraș.

Vreme de decenii, acest simbol și-a făcut loc în inimile a mii și mii de oameni, aducând cu el momente de bucurie nemărginită în sufletele noastre, ale părinților și bunicilor noștri.

UTA este moștenirea Baronului, iar numele uriașe din istoria clubului au lăsat în urma lor frumusețea și gloria acestui club.

În dreptul nostru, al tuturor celor care iubesc UTA cu adevărat, cade responsabilitatea de a duce mai departe povestea frumoasă începută în urmă cu aproape opt decenii și de a ne asigura că și copiii, dar și nepoții noștri vor avea privilegiul de a fi utist.

La mulți ani, iubita noastră UTA!”, a transmis Suporter Club UTA.

Foto: Captură Facebook

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.