UPDATE/ Zeci de migranți, la un pas de a muri sufocați, descoperiți ascunși într-un TIR în apropiere de Nădlac

UPDATE/ Zeci de migranți, la un pas de a muri sufocați, descoperiți ascunși într-un TIR în apropiere de Nădlac

Zeci de migranți aflați la un pas de a muri sufocați au fost salvați de un șofer care le-a auzit strigătele de ajutor.

Mai multe echipaje SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean au fost solicitate să intervină pe Autostrada A1, în zona Nădlac, unde au fost găsiți aproximativ 40 de migranți în remorca unui automarfar înmatriculat în Cehia,

Autovehiculul se afla în coloana de autotrenuri care așteaptă să iasă din țară. Migranții au fost auziți strigând, astfel că au fost alertate autoritățile prin intermediul numărului de urgență 112.  

Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean Arad au fost găsiți aproximativ 40 de migranți care prezentau tulburari respiratorii post hipoxie, la fața locului solicitându-se mai multe echipaje de intervenție.

Vom reveni cu amănunte!

UPDATE/ „În data de 13 iunie, în jurul orei 10, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au fost sesizați, prin intermediul unui apel la 112, de către un șofer aflat în coloana de autoamarfare, pe sensul de ieșire din țară că, din compartimentul marfă al autocamionului pe care îl conduce, se aud zgomote. Imediat, o echipă din cadrul PTF Nădlac II s-a deplasat la fața locului, în același timp fiind anunțate echipaje ISU Arad, în eventualitatea necesității acordării de asistență medicală. Ajunși la fața locului, lucrătorii noștri au deschis compartimentul marfă al ansamblului rutier înmatriculat în Cehia, descoperind astfel, în interior, 55 de cetăţeni străini. Persoanele au fost coborâte din autovehicul, nefiind constatate probleme care să necesite acordarea de îngrijiri medicale în unităţi specializate, iar în momentul de față starea de sănătate a tuturor celor în cauză este bună. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru verificări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră..

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.