Ce se întâmplă în corpul nostru dacă zilnic consumăm MEZELURI

Ce se întâmplă în corpul nostru dacă zilnic consumăm MEZELURI

Consumul de carne procesată (mezeluri) nu este nici pe departe un obicei sănătos. Ba mai mult, studii recent efectuate la nivel european pe un eșantion de aproximativ 450.000 de oameni au arătat că șunca, baconul, cârnații, salamul și celelalte mezeluri cu care ne înfruptăm zilnic pot cauza decesul.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţăm complet la consumul de mezeluri, spun cercetătorii, dar trebuie să conştientizăm riscul la care ne expunem în momentul în care le includem în alimentaţia zilnică.

Studiul apărut în publicaţia BMC Medicine, efectuat pe un lot de 448.568 de subiecţi care au inclus în alimentaţia zilnică mezeluri, arată că persoanele care au consumat mai mult de 160 de grame pe zi – echivalentul a doi cârnaţi şi o felie de bacon – au cu 44% mai multe şanse de a muri mai repede decât cei care şi-au limitat consumul la 20 de grame.

Cercetarea s-a întins pe o perioadă de 12 ani și jumătate şi a fost efectuată pe subiecţi din 10 ţări europene.

Rezultatele studiului au arătat că cele mai frecvente cauze de deces au fost bolile cardiovasculare şi diverse forme de cancer.

Foto: eatingwdw.com

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.