Ionel Ciupe: „Trebuie să avem din nou fabrici și uzine românești. Ne-am săturat să ne vindem investitorilor străini”

Ionel Ciupe: „Trebuie să avem din nou fabrici și uzine românești. Ne-am săturat să ne vindem investitorilor străini”

Trebuie să avem din nou fabrici și uzine și să ne câștigăm suveranitatea energetică. Aceasta este singura modalitate prin care să avem o Românie puternică și locuri de muncă bine plătite acasă, susține Ionel Ciupe, prim vice-președintele Partidului Republican Român.

Potrivit acestuia, cumpărăm din străinătate, atâta timp cât zeci și sute de ani am avut uzine și fabrici românești care au consolidat industria și ne-au pus adesea pe hartă la nivel internațional, până când s-au închis.

Aradul, spre exemplu, până în urmă cu câțiva zeci de ani, înflorea în ceea ce privește producția, însă acum singurele fabrici care mai funcționează sunt cele deținute de străini. Singura fabrică autohtonă cu care ne putem mândri ca și arădeni este Astra Vagoane, spune Ciupe.

Prim vice-președintele Partidului Republican Român consideră că o reluare a activităților fabricilor și uzinelor din Arad, deținute de români, la momentul actual ar putea aduce nenumărate beneficii, care pe termen lung ar duce România la un nivel economic mai bun.

„În primul rând, s-ar crea oportunități de muncă, nefiind necesar ca românii să mai lucreze pentru și printre străini, ci acasă, lângă familie, pentru concetățeni. Nu ne-am mai vinde nici resursele, nici forța de muncă investitorilor străini, ci am crea o rețea prin care românii să se ocupe de materia prima, de prelucrarea acesteia, dar și de export, plusând inclusiv în bugetul de stat”, a declarat Ionel Ciupe.

Recuperarea companiilor naţionale şi resurselor naturale este cea mai bună alegere pentru viitorul economiei românești, consideră acesta.

„La următoarele alegeri, puneți ștampila pe cei care vor să pună România în valoare, nu pe cei care o vând de peste 30 de ani, iar singurii care pot face asta sunt cei din AUR și Partidul Republican!”, îndeamnă Ionel Ciupe.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.